Koronavírus: 339 ezer beteg világszerte

A koronavírus-járvány továbbra is rohamosan terjed világszerte. A kór már 167 országban jelent meg.

A hétfő reggeli adatok szerint az új típusú koronavírus már 339041 embert fertőzött meg és több mint 14 ezer áldozatot szedett világszerte. A gyógyultak száma hamarosan eléri a 99 ezret. A diagnosztizált esetek száma azonban nem tükrözi pontosan a valóságot, egyes országokban ugyanis többé-kevésbé korlátozott az elvégezhető tesztek száma, valamint a számontartás kritériumai is különböznek egymástól.

koronavírus, koronavírus világjárvány, koronavírus Olaszország, koronavírus Kína, koronavírus Nagy-Britannia, koronavírus Irán, koronavírus Egyesült Államok, koronavírus Spanyolország
Megérkezett Magyarországra az első, orvosi eszközöket szállító gép Kínából. Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Olaszországban egyre nagyobb a baj

Egy koronavírusból kigyógyult 37 éves amerikai nő leírta, mit élt át - olvassa el!

A tavaly év végén kirobbant koronavírus-járvány Kínát sújtotta a legnagyobb mértékben. Itt több mint 81 ezer fertőzöttet és és 3274 áldozatot regisztráltak. A gyógyultak száma a 73 ezerhez közelít. Kína után Olaszországot érinti a leginkább a járvány. Innen jelentették a legtöbb halálesetet, csaknem 5500-at, a betegek száma pedig meghaladta az 59 ezret. Ezentúl kizárólag a létfontosságú termékek előállítását és szolgáltatások nyújtását fogják biztosítani Olaszországban, minden másfajta termelési tevékenység egyelőre április 3-áig leáll. Nyitva maradnak az élelmiszerüzletek és a gyógyszertárak, de az összes hivatalt bezárják - jelentette be Giuseppe Conte olasz kormányfő. Oroszország katonaorvosokat és egészségügyi felszelést küldött a Rómához közeli Pratica di Mare-i olasz katonai reptérre.

Egyre több a beteg világszerte

Spanyolországban hétfőre virradóra 28768-ra emelkedett a koronavírus-fertőzöttek száma, a járványban eddig 1772-en vesztették életüket. A szükségállapotot április 11-éig meghosszabbították. Nagy-Britanniában már 282-an haltak meg a koronavírus miatt, a betegek száma pedig átlépte az 5700-at. A brit védelmi minisztérium húszezer tartalékost mozgósított annak érdekében, hogy segítsenek eljuttatni az idős, beteg emberekhez az élelmiszert és az egyéb alapvető cikkeket.

Tovább nőtt a regisztrált koronavírusos esetek száma Iránban is. A hétfői adatok szerint az országban eddig 21638 megbetegedést és 1685 halálesetet regisztráltak. Az Egyesült Államokban pedig már több mint 35 ezer fertőzöttről és 471 halottról tudnak.

Hogyan bánjunk gyerekeinkkel, ha karanténba kényszerültünk? Olvassa el a szakértők tanácsait társportálunkon, az nlc.hu-n!

)
Sebkezelési rutin (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +22, +27 °C
Minimum: +7, +12 °C

Hazánkban csütörtökön délelőtt általában közepesen felhős időre készülhetünk, csapadék nem valószínű. Délután a napsütés mellett fátyol- és gomolyfelhők is lesznek az égen, de ezekből csapadék nem alakul ki. A szél napközben élénk nyugati lesz. Hajnalban 7, 12 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 22, 27 fok között alakul. Késő este 15, 20 fok lesz. Csütörtökön gyenge hidegfront hat a szervezetre. Az érzékenyeknél görcsös fejfájás, valamint izom- és hasi görcsök is jelentkezhetnek, az arra hajlamosak vérnyomás-ingadozást is tapasztalhatnak. Átmenetileg az ízületi problémák is fokozódhatnak. A szél kissé csökkenti a hőérzetet, a szabadban változó komfortérzet lesz jellemző. Az alvásproblémák mérséklődnek. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció közepes, alig változik. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Magas pollenkoncentráció