Humánmeteo: jön a fagy, de előtte a szél készít ki

Szerdán a frontérzékenyeknél nem jelentkeznek markáns panaszok, de a több napja erős légmozgás igénybe veszi a szervezetet.

Csütörtök reggel már több helyen lehet talajmenti fagy - alvászavarokat is tapasztalhatnak és nyugtalanul, felületesen aludhatnak.

Az időjárás a gyerekeket is megviselheti

Emellett a vérnyomásproblémák sem mérséklődnek. Gyakori lehet a vérnyomás-ingadozás, a keringési zavarok, a tünetek pedig inkább csak este kezdenek valamelyest csökkenni. Amennyiben érintett, fogyasszon naponta egy-két csésze galagonyateát, amit immunerősítés céljából mézzel ízesítsen a cukor helyett. Fogyasszon sok idénygyümölcsöt és zöldséget, almát, körtét, paradicsomot, ezek még viszonylag magas vitamintartalommal bírnak.

A növények pollenszórása mérsékelt, inkább csak a parlagfű okoz tüneteket.

A közlekedésben a figyelmetlenség, a türelmetlenség hatására növekedhet a balesetek bekövetkezésének kockázata, a kialvatlanság is teremthet veszélyes helyzeteket. Az erős oldalszél jelentősen csökkenti a járművek menetstabilitását, nagyobb koncentráció szükséges – figyelmeztet a Meteoklinika.

)
Könnyedén az allergia tüneteivel szemben (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +34, +39 °C
Minimum: +17, +25 °C

A napsütés mellett gomolyfelhők is megjelennek, ezekből egy-egy helyi zivatar is kialakulhat. Estétől a Dunántúlon nő meg a zivatarhajlam. Megélénkülő délies szél mellett 34, 39 fokos maximumhőmérsékleteket mérhetünk. Pénteken front nem érkezik. A nagy melegben az álmatlanság, a tompaság hátráltathatja mindennapi tevékenységében, egyre gyakoribb és egyre erősebb lehet a fejfájás és a migrén is. Főleg a szívbetegek és a vérnyomás-panaszokkal élőket viseli meg folyamatos meleg, amennyiben ebbe a csoportba tartozik, akkor egész nap kerülje a megterhelő tevékenységeket! A növekvő fülledtség hatására légzési nehézségek is jelentkezhetnek, a zivatarok területén pedig romolhat az asztmások állapota. A légszennyezettség közepes, kissé növekszik. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Megterhelő hőség (Napi középhőmérséklet 25 fok felett várható)