Hétköznapi tárgyak, amelyek betegséget terjesztenek

Bár gyerekkorában szinte mindenkit arra tanítottak a szülei, hogy ne legyen irigy, mégiscsak vannak olyan tárgyak, amelyeken jobb, ha nem osztozunk - feltéve, hogy szeretnénk egészségesek maradni.

Olyan hétköznapi tárgyaink is terjeszthetnek betegségeket, amelyekre nem is gondolnánk. Jobb, ha az alábbiakat nem osztjuk meg másokkal - használja inkább mindenki a sajátját.

Kalapok, sapkák, fésűk

Bármi, amivel fejünk érintkezik - tehát a sapkák, kalapok, de a hajkefék vagy a fésűk is -, kizárólag saját használatú legyen. Ellenkező esetben rendkívül könnyen kaphatunk például fejtetűt . Gyerekeknél különösen érdemes ügyelni erre.

Ilyen gyakran kell ágyneműt cserélni Az ágyneműtől a pizsamán át a fogkefénkig vannak olyan személyes tárgyaink, amit nap mint nap kézbe (vagy magunkra) veszünk és használunk. Sokan viszont nincsenek pontosan tisztában azzal, hogy milyen gyakran is kellene cserélni ezeket, hogy ne okozzanak esetleg egészségügyi problémákat. Kattintson !

Arckémek

Maszkok, szérumok, hidratálók és társaik: ezeket se osszuk meg mással. Csak így lehetünk benne biztosak, hogy nem kapunk gombás fertőzést vagy más bőrbetegséget. A leghigiénikusabb egyébként, ha tégelyes termékek helyett pumpás, tubusos vagy üveges készítményeket veszünk.

Zokni, fehérnemű

Ezeket is tartsuk meg magunknak. Ellenkező esetben húgyúti fertőzéseket , kiütést kaphatunk - vagy ha nagy szerencsénk van, talán megússzuk egy kis viszketéssel.

Fogat mosni mindenkinek csak a saját fogkeféjével szabad
Fogat mosni mindenkinek csak a saját fogkeféjével szabad.

Szájápolási termékek

Ugye, senkinek nem jut eszébe osztozni a fogkeféjén valaki mással? Rengeteg szájbetegséget lehet így elkapni, és ugyanez igaz a fogselyemre, illetve fogpiszkálóra is. Fogorvosok azt javasolják, hogy még vészhelyzetben se használjuk más fogkeféjét, inkább egy fogkrémbe mártott tiszta törölközővel dörzsöljük át a fogainkat.

Borotva

Akár arcot, akár lábat borotválunk vele, ügyeljünk rá, hogy a pengés eszközt csak és kizárólag saját magunk használjuk. Ellenkező esetben akár HIV -et vagy hepatitist is elkaphatunk, nem beszélve a különböző baktériumokról vagy gombákról.

Habkő

A sarokpuhításhoz használatos habkövön szintén nem szabad osztozni. Feltéve, hogy nem szeretnénk lábgombát vagy éppen szemölcsöt.

Forrás: brightside.me

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +14, +18 °C
Minimum: +1, +8 °C

Több órára kisüt a nap, majd délután nyugat felől elkezd megnövekedni a felhőzet. Napközben számottevő csapadék nem várható, de estétől egyre többfelé kell esőre, záporra készülni. Megélénkül a délire forduló szél, 14, 19 fok közötti maximumhőmérsékleteket mérhetünk. Vasárnap nem jön front. Az előző napi fronthatás miatt azonban a fokozottan érzékenyek még mindig tapasztalhatnak vérnyomásproblémákat, illetve sokaknál a fejfájás sem szűnik meg teljesen. A napsütés javítja a hangulatot, a a kinti programoknak kedveznek a feltételek. Este, éjjel erős hidegfront érkezik! További fontos részletek a meteogyógyász® mai videójában! A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások: