Hétköznapi tárgyak, amelyek betegséget terjesztenek

Bár gyerekkorában szinte mindenkit arra tanítottak a szülei, hogy ne legyen irigy, mégiscsak vannak olyan tárgyak, amelyeken jobb, ha nem osztozunk - feltéve, hogy szeretnénk egészségesek maradni.

Olyan hétköznapi tárgyaink is terjeszthetnek betegségeket, amelyekre nem is gondolnánk. Jobb, ha az alábbiakat nem osztjuk meg másokkal - használja inkább mindenki a sajátját.

Kalapok, sapkák, fésűk

Bármi, amivel fejünk érintkezik - tehát a sapkák, kalapok, de a hajkefék vagy a fésűk is -, kizárólag saját használatú legyen. Ellenkező esetben rendkívül könnyen kaphatunk például fejtetűt. Gyerekeknél különösen érdemes ügyelni erre.

Ilyen gyakran kell ágyneműt cserélni Az ágyneműtől a pizsamán át a fogkefénkig vannak olyan személyes tárgyaink, amit nap mint nap kézbe (vagy magunkra) veszünk és használunk. Sokan viszont nincsenek pontosan tisztában azzal, hogy milyen gyakran is kellene cserélni ezeket, hogy ne okozzanak esetleg egészségügyi problémákat. Kattintson!

Arckémek

Maszkok, szérumok, hidratálók és társaik: ezeket se osszuk meg mással. Csak így lehetünk benne biztosak, hogy nem kapunk gombás fertőzést vagy más bőrbetegséget. A leghigiénikusabb egyébként, ha tégelyes termékek helyett pumpás, tubusos vagy üveges készítményeket veszünk.

Zokni, fehérnemű

Ezeket is tartsuk meg magunknak. Ellenkező esetben húgyúti fertőzéseket, kiütést kaphatunk - vagy ha nagy szerencsénk van, talán megússzuk egy kis viszketéssel.

Fogat mosni mindenkinek csak a saját fogkeféjével szabad
Fogat mosni mindenkinek csak a saját fogkeféjével szabad.

Szájápolási termékek

Ugye, senkinek nem jut eszébe osztozni a fogkeféjén valaki mással? Rengeteg szájbetegséget lehet így elkapni, és ugyanez igaz a fogselyemre, illetve fogpiszkálóra is. Fogorvosok azt javasolják, hogy még vészhelyzetben se használjuk más fogkeféjét, inkább egy fogkrémbe mártott tiszta törölközővel dörzsöljük át a fogainkat.

Borotva

Akár arcot, akár lábat borotválunk vele, ügyeljünk rá, hogy a pengés eszközt csak és kizárólag saját magunk használjuk. Ellenkező esetben akár HIV-et vagy hepatitist is elkaphatunk, nem beszélve a különböző baktériumokról vagy gombákról.

Habkő

A sarokpuhításhoz használatos habkövön szintén nem szabad osztozni. Feltéve, hogy nem szeretnénk lábgombát vagy éppen szemölcsöt.

Forrás: brightside.me

)
Tiszta levegő (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +28, +35 °C
Minimum: +14, +20 °C

Meleg, kánikulai nap vár ránk, amit elszórtan, nagyobb eséllyel a Dunántúlon enyhít zápor, zivatar. Élénk délies szél mellett 30 fok feletti melegre készülhetünk, az Alföldön 35 fok is lehet. Szombaton nem érkezik front. A hőség és a fülledtség is terhelést jelent a szervezetre. Többen fejfájást, migrént tapasztalhatnak, romolhat a keringési rendszer betegségeivel küzdők állapota. A hőérzet több fokkal a mért értékek felett alakulhat. A tűző napon fennáll a napszúrás és a hőguta veszélye. Egyre gyakoribbak lehetnek az alvászavarok. A légszennyezettség közepes, kissé növekszik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Megterhelő hőség (Napi középhőmérséklet 25 fok felett várható)