Elsodorta a szél, a Balatonba fulladt egy kétéves kislány

Belefulladt egy két és féléves kislány a Balatonba. A rendőrség gondatlanságból elkövetett emberölés miatt indított nyomozást az ügyben.

A gyermek szülei ott voltak a strandon, a balesetet megelőzően az édesanya tartózkodott a vízben a kislánnyal – közölte Máté Alexandra, a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. A folyamatban lévő büntetőeljárásra tekintettel a részletekről csupán annyit közölt, hogy egy cseh családról van szó.

Vasárnap a Sümegi Szó közösségi oldala számolt be arról, hogy augusztus 6-án a badacsonylábdihegyi kemping strandjánál történt a baleset. A kislány egy felfújható matracról csúszott a Balatonba. Sajtóértesülések szerint egy kutyával feküdt a matracon, amelyet elsodort a szél a balesetet megelőzően. Hiába vonultak ki az esethez nagy erőkkel rendőrök, mentők, és vettek részt a keresésben civilek is, csak másfél óra múlva találtak rá holtan a gyermekre.

„Az emberek a természetes vizeket alá-, a saját képességeiket pedig többnyire túlbecsülik” – hívta fel a figyelmet Illés Zoltán vízimentő, a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának prevenciós munkatársa júniusi interjúnkban . Arra is kitért, a felfújható vízi eszközöket egyszerű játéknak szabad csak tekinteni, másra nem alkalmasak. Alapszabályként kiemelte továbbá, hogy ha fürödni indulunk valamilyen természetes vízben, mindig társaságban tegyük azt. Baj esetén ugyanis elsősorban azokra számíthatunk, akikkel együtt mentünk be a vízbe.

)
Olajág Otthonok (X)

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +16, +23 °C
Minimum: +5, +13 °C

A néhol előforduló futó záporok mellett több-kevesebb időre kisüt a nap. Hajnalban előfordulhatnak ködfoltok. Erős lesz az északnyugati, majd a délnyugati szél, a csúcshőmérséklet 16, 23 fok között alakul. Vasárnap hidegfronti hatás érvényesül. Görcsös fejfájás jelentkezhet, ezen kívül az izom- és hasi görcsök is felerősödhetnek. Fokozódhatnak az ízületi bántalmakkal élők tünetei. A tartós fejfájás kellemtlen perceket okozhat. Érdemes megnézni a meteogyógyász® alábbi napi tanácsait! A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások: