Előrébb állíthatják a végítélet óráját

Az ukrán-orosz háború miatt ismét összeülnek a végítélet óráját kezelő tudósok, hogy eldöntsék, közelebb került-e a világ az elmúlt napokban a teljes megsemmisüléshez.

Az Ukrajnában kitört háború közelebb hozhatja az emberiséget a végső pusztuláshoz, ami miatt szükséges lehet előre állítani a végítélet óráját. Az Atomtudósok Bulletinje egy friss közleményben adta a világ tudtára: elítélik Ukrajna orosz invázióját, amely miatt veszélyesebbé és instabilabbá válik az emberiség jövője. A szervezet tudományos munkatársai a héten rendkívüli ülésen értékeli a kibontakozó válság lehetséges következményeit.

Sosem voltunk még ilyen közel a végső pusztuláshoz

A második világháború végén, illetve a hidegháború kezdetén alakult meg az Atomtudósok Bulletinjének (BAS) szervezete azzal a céllal, hogy egy szimbolikus óra mutatóival jelezzék, mennyire közel sodródott az emberiség a teljes megsemmisüléshez. Legtávolabb éjféltől a hidegháború lezárásakor, 1991-ben állították a végítélet óráját, akkor az emberiség 17 percre volt az apokalipszistől, a rákövetkező évek eseményei azonban sorra szükségessé tették az óra újabb előreállításait.

Szükséges lehet a végítélet óráját ismét előrébb állítani? Fotó: Getty Images
Szükséges a végítélet óráját ismét előrébb állítani. Fotó: Getty Images

2018-ban már csupán két perccel éjfél előtt állt az mutató, 2020-ban pedig - tekintettel a koronavírus-járvány miatt kialakult helyzetre - 100 másodpercre tekerték előre. Ezt a 2021-es évben sem változtatták meg, a következő napokban azonban ismét közelebb kerülhet a mutató a végső pusztulást jelző 12 órához.

Hogyan enyhíthetjük a háború okozta stresszt? Világszerte Ukrajnára irányul az emberek figyelme ezekben a napokban, amikor a kelet-európai ország heves harcok árán igyekszik feltartóztatni a múlt héten indult orosz inváziót. Európában hosszú ideje nem alakult ki hasonló helyzet, amely most sokakban erős érzelmeket ébreszthet egyfelől az ukrán lakossággal szemben érzett empátia, másfelől a háború egyelőre kiszámíthatatlan jövőbeli alakulása okán. Mindez az egészségünkre is hatással lehet.

)
Tiszta levegő (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +30, +36 °C
Minimum: +14, +20 °C

A többórás napsütést időnként gomolyfelhők zavarják, legfelejebb délen lehet elvétve egy-egy zivatar. Mérsékelt szél mellett 31, 36 fokos maximumhőmérsékletekere számíthatunk. Vasárnap sem érkezik front, fokozódik a kánikula. A migrén mellett a keringési panaszok is gyakoriak lehetnek, egyre többen tapasztalhatnak alvászavarokat is. A tűző napon fennáll a napszúrás és a hőguta kockázata. A déli órákat javasolt árnyékos, hűvös heéyen tölteni. Az érzett hőmérséklet még a mért értkeknél is magasabb lesz. A légszennyezettség közepes, kissé növekszik. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Megterhelő hőség (Napi középhőmérséklet 25 fok felett várható)