Drasztikus lépést tett egy autósiskola a rossz utak és sofőrök miatt

A magyarországi utak állapota és a közlekedési kultúra hiányosságai miatt felfüggeszti a motorosképzést egy dunavarsányi autósiskola. A tulajdonos egy halálos baleset kapcsán a közösségi médiában hívta fel a figyelmet a fokozódó hazai problémákra.

„Véleményem szerint a ma Magyarországon kialakult közlekedési helyzet nem alkalmas arra, hogy kezdő motorkerékpárosokat képezzünk. Értem ezalatt a közúthálózat fokozott ütemben történő romlását és a közlekedési morálban egyre inkább megjelenő negatív jelenségeket” – írja múlt heti posztjában Nagy Lajos gépjárművezető-oktató, a Veled Vezetünk Autósiskola tulajdonosa. Hozzáteszi, az utak burkolatának romlása nemcsak anyagi terhet ró a járművek tulajdonosaira, de sok esetben kifejezetten balesetveszélyes is. Ez utóbbit fokozzák a többi között a lekopott útburkolati jelek és a sokszor növényzettel benőtt, emiatt nem látható jelzőtáblák is.

„A közlekedési kultúránkban széles körben tapasztalható negatív jelenségek szintén nem segítik a biztonságot. Nap mint nap látható, hogy vannak olyanok, akik már szinte úgy közlekednek, ahogy éppen nekik tetszik. Áthajtanak a piros jelzésen, nem veszik figyelembe a záróvonalat, az előzni tilos táblát vagy éppen a sebességkorlátozást. Az irányjelzőt nem használók tábora most gyorsabban terjed, mint a Covid. Sokan pedig olyan helyen parkolják le a járművüket, ahol tilos, vagy nem tilos ugyan, de balesetveszélyes helyzetet teremtenek vele” – mutat rá a szakember a bejegyzésben.

Az autósiskola vezetője most úgy határozott, a helyzetre tekintettel felfüggeszti a motorkerékpár-jogosítvány megszerzéséhez szükséges képzést. A döntést azok után hozta meg, hogy június 20-án közúti balesetben elhunyt egy közeli barátja. A 41 éves, háromgyerekes férfi a KRESZ szabályait betartva közlekedett a budapesti Soroksári úton, amikor egy figyelmetlenül sávot váltó gépkocsi nekiütközött. A motoros ennek következtében elesett, aminek során olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy életét vesztette. „Véleményem szerint az egyre növekvő sűrűségű forgalomban csak akkor lehetünk a lehető legnagyobb biztonságban, ha mindannyian betartjuk a szabályokat és lehetőség szerint segítjük közlekedési partnereinket” – hangsúlyozza Nagy Lajos.

A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Instagramon, Viberen vagy YouTube-on!

Orvosmeteorológia
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +30 °C
Minimum: +19 °C

Erőteljes nappali gomolyfelhő-képződés várható, emellett fátyolfelhők is lesznek felettünk. Záporok, zivatarok nagy számban főként a középső harmadban várható, melyeket elsősorban felhőszakadás, illetve erős, néhol viharos széllökés kísérhet. Az északias szél egyre többfelé megélénkül, helyenként megerősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 28 és 34 fok között alakul. Fronthatásra nem kell számítani.

Hogy érzed magad?

Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!


Hogy érzed most magad fizikailag?

Hogy érzed magad?

Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!


Milyen most a lelkiállapotod?

Hogy érzed magad?

Legjobban:
Legrosszabbul:
Kezdjük újra