Belehalt egy 35 éves nő a szülésbe

Két nappal azután, hogy világra hozta gyermekét, elhunyt egy brit kórházban az édesanya, aki csak egy napig örülhetett a kisfiának.

Lisa Parkisson szombaton szülte meg kisfiát, Zac-et a nagy-britanniai Royal Oldham Kórházban. A 35 éves anyuka nagyon boldog volt, hiszen Zac volt az első gyermeke. Lisa azonban csak egy napig láthatta a fiát, hétfőn ugyanis - eddig tisztázatlan okokból - elhunyt a kórházban, ahol császármetszése után ápolták. A nő édesapját, Robert Parkissont hétfőn értesítették, hogy vészhelyzet állt elő, de mire a család beért a kórházba, Lisa meghalt.

A kórház vizsgálatot indított az ügyben és a halottkém is tájékoztatást kapott az esetről. Lisa Parkisson csütörtökön töltötte volna be a 36. életévét - írja a brit Daily Mail.

Lisa élettársa, Chris Harding és a család most magyarázatot vár arra, hogy mi történt az elhunyt nővel. A kórház azonban egyelőre nem tudott tájékoztatást adni az okokról.

Lisa testvére, Ally Ziemniak csak annyit tudott meg a kórháztól, hogy a bába reggel fél kilenckor indult, hogy ellenőrizze a pácienseket, ám észlelte, hogy valami nincs rendben Parkissonnál, ezután megpróbálták újraéleszteni az anyukát, de ez a próbálkozás nem járt sikerrel.

Belehalt a szülésbe egy brit nő (Fotó: Europress)

Lisa Parkisson péntek este kezdett vajúdni, szombaton került kórházba, de kiderült, hogy a kisfiú farfekvéses, ezért császármetszéssel született meg a kis Zac, szombat hajnali fél háromkor.

Az operációt epidurális érzéstelenítéssel - nem altatással - hajtották végre, de a műtét alatt Lisa iszonyatos fejfájásra panaszkodott - erről még édesanyjának beszélt a fejfájáskor a túl magas vérnyomásra gyanakodtak az orvosok. A fejfájás ekkor el is múlt. Lisa két napig, szombaton és vasárnap jól volt a rokonok szerint. Ezután hétfőn észlelte a bába a problémát, hívta a vészhelyzetben beavatkozó csapatot, de a nőt már nem tudták megmenteni.

A kórház most belső vizsgálatot indított a haláleset ügyében. A kis Zac egyelőre még mindig a kórházban van.

)
Könnyedén az allergia tüneteivel szemben (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +32, +37 °C
Minimum: +14, +22 °C

Sok napsütésre készülhetünk, néhol kialakulhat zápor, zivatar. Élénk északias szél mellett 32, 37 fokos maximumhőmérsékleteket mérhetünk. Hétfőn erős kánikula várható, front nem érkezik. Többeknél felléphetnek alvásproblémák, napközben pedig gyakori lehet a fáradékonyság és a dekoncentráltság. A tűző nap kerülendő, fennáll a napszúrás és a hőguta kockázata. Egyre többeknél emésztési problémák jelentkezhetnek, a puffadás lehet a leggyakoribb. A légszennyezettség közepes, kissé növekszik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Megterhelő hőség (Napi középhőmérséklet 25 fok felett várható)