Befejezik a Brazíliában meggyilkolt riporter könyvét

Egy csoport újságíró befejezi a Brazíliában meggyilkolt Dom Phillips könyvét Amazónia megmentéséről.

A How to Save the Amazon: Ask the People Who Know című könyv a Manilla Kiadó gondozásában jelenik meg. Dom Phillips csak a könyv feléig jutott meggyilkolása előtt; a mű befejezése adománygyűjtéssel valósul meg.    

Phillips szabadúszó újságíró volt, aki egyebek között a The Guardiannak és a The Washington Postnak is írt cikkeket. A riportert az őslakosok ügyeinek szakértőjével, Bruno Pereirával együtt 2022 nyarán ölték meg a brazíliai-perui határ közelében. A brazil rendőrség szerint egy helyi banda feltételezett vezetője tervelte ki a gyilkosságokat, mert Pereira veszélyt jelentett az illegális halászati tevékenységre. Az ügyben négy ember ellen emeltek vádat.    

DOM PHILLIPS
Dom Phillips Brazíliában 2015-ben. Fotó: Getty Images.

Többek között a New Yorkernek író Jon Lee Anderson, a The Guardiannek dolgozó Tom Phillips és Jonathan Watts, valamint az Intercept Brasil elnöke, Andrew Fishman és brazil írók is segítenek a könyv befejezésében. A hiányzó fejezeteket Dom Phillips jegyzetei és interjúátiratai, illetve saját helyszíni kutatómunkájuk alapján állítják össze.    

"Dom az életét adta ezért a könyvért" - mondta Watts. "Az a legkevesebb, hogy befejezzük a munkát, amelynek élete utolsó részét szentelte. Lehet, hogy már nincs köztünk, de nem fogják elhallgattatni" - tette hozzá.    

Eközben Phillips özvegye, Alessandra Sampaio egy férjéről elnevezett civil szervezetet hozott létre az esőerdők védelméért. A Dom Phillips Intézet az erdő népeinek segítségével szeretné megtalálni a módját Amazónia védelmének.

A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Instagramon, Viberen vagy YouTube-on!

Olvassa el aktuális cikkeinket!

Orvosmeteorológia
Fronthatás: Melegfront
Maximum: +20 °C
Minimum: +10 °C

Hidegfront szakadozott felhőzete vonul végig az országon, emellett több órára kisüt majd a nap, ugyanakkor a délnyugati, déli megyékben felhősebb idő várható és elsősorban ott helyenként eső, záporeső előfordulhat. Az északias szél nagy területen lesz erős, főleg a nap első felében a Dunántúl magasabban fekvő részein, a Kisalföldön viharos széllökések is lehetnek. Délutánra veszít erejéből a szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 18 és 25 fok között alakul, de a tartósabban felhős részeken hűvösebb is lehet. Késő estére 7 és 14 fok közé hűl le a levegő. A légkörben tapasztalt melegedést melegfronti hatások kísérhetik, ami rossz hír a frontérzékenyek számára.

Hogy érzed magad?

Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!


Hogy érzed most magad fizikailag?

Hogy érzed magad?

Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!


Milyen most a lelkiállapotod?

Hogy érzed magad?

Legjobban:
Legrosszabbul:
Kezdjük újra