Bajok, amiket fesztiválokon szedhetünk össze

Az önfeledt szórakozás mellett betegségekre, rosszullétekre is belépőt válthatunk, amikor megvesszük a jegyet egy fesztiválra.

Szeles Géza, a Sziget Fesztivál egészségügyi ellátásának vezetője az infostart.hu kérdésére elmondta, mire érdemes odafigyelniük a fesztiválozóknak az önfeledt bulizás alatt.

Izgalmas, de rizikós a fesztiválszex - részletek !

Vízkúra másnaposságra

A fesztiválokon a másnaposság az egyik leggyakoribb és szinte mindenkit érintő betegség. Mivel az alkohol nagy mennyiségű vizet von el a szervezettől, fontos a hidratálás. Ha elég vizet iszunk az alkohol mellé, másnap nem érezzük úgy magunkat, mintha fejbe vertek volna. Ha pedig nem bizonytalankodik a gyomrunk, akkor másnap együnk sok gyümölcsöt, mivel a gyümölcscukor segít a szervezetnek gyorsabban lebontani az alkoholt.

Betegségeket is összeszeedhetünk a fesztiválokon
Betegségeket is összeszeedhetünk a fesztiválokon

Torokgyulladás

Az önfeledt éneklés, kiabálás, a hideg üdítő és a por bombabiztos trió egy jó kis torokgyulladáshoz . Hangszálaink megóvására és a légúti fertőzések okozta gyulladások kezelésére gargarizáljunk sóval hígított langyos vízzel naponta többször.

A nők rémálma

A húgyúti fertőzés elsősorban a nőknél jelentkezik, főleg, ha nem figyelnek rá, hogy éjszaka nem olyan meleg a talaj, mint nappal. Fontos a folyadékbevitel, leginkább víz és gyógytea formájában, de egy kád forró fürdő is csillapítja a kellemetlen érzést.

Ételfertőzés

A szakember azt tanácsolja, hogy a sátorban, hűtés nélkül hagyott ételt több óra elteltével már ne együk meg. Legyen nálunk orvosi szén, B6-vitamin és probiotikum is.

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Kettős front
Maximum: +1, +5 °C
Minimum: -4, +2 °C

Párás, borongós időre kell számítani. Az északkeleti tájakat kivéve többfelé lehet eső, nyugaton havas eső, hó is. Mérsékelt szél mellett 1, 5 fokig melegszik a levegő. Pénteken kettősfronti hatás érvényesül, erősebb panaszok délen, délnyugaton és nyugaton lehetnek. Ismét gyakorivá válhat a fejfájás, emellett a keringési és vérnyomáspanaszok is megszaporodhatnak. Csökken a hőérzet, alacsony lesz a komfortérzet, sok tünet jelentkezhet. Érdemes megnézni a meteogyógyász® mai videóját! A légszennyezettség magas, kissé csökken. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások: