Akár heteket is kell várni egy temetésre

A járvány harmadik hullámában rengeteg a feladatuk a temetkezési vállalkozásoknak, ami miatt akár két hetet is várni kell egy szertartásra.

Ahogy a koronavírus Magyaroroszágon is egyre több áldozatot szedett az elmúlt hetekben, úgy nőtt a temetkezési vállalkozásokat ért terhelés is. Akár két hétnél is többet kell várni egy-egy temetésre, szertartásra a szolgáltatóknál - írja az Index .

Két és fél hetet is várni kell egy szertartásra

Az Országos Temetkezési Egyesület és Ipartestület (OTEI) tájékoztatása szerint a járvány harmadik hullámának csúcsidőszakában nőtt az elhunytak száma, és ez együtt jár a temetések számának növekedésével is. Kiemelték, ebben a nehéz helyzetben is odafigyelnek arra, hogy a többletfeladatokat kegyeletteljes módon végezzék el. A temetkezési cégeket személyesen is érintette a járvány, hiszen több munkatársuk megfertőződött, így a szükséges feladatokat csak munkaerő-átcsoportosítással tudták megoldani.

A járvány miatt rengeteg a feladatuk a temetkezési vállalkozásoknak. Fotónk illusztráció, forrás: Getty Images
A járvány miatt rengeteg a feladatuk a temetkezési vállalkozásoknak. Fotónk illusztráció, forrás: Getty Images

Az egyik fővárosi temetkezési vállalat munkatársa szerint sokkal nehezebb időpontot találni a hamvasztásos temetésekre. Ezekre 7-10 nappal azután kerülhet sor, hogy a kórház kiállítja a halotti bizonyítványt, hiszen a holttestet addig sem szállítani, sem hamvasztani nem lehet. Vidéken nagy az eltérés egy-egy település között, Mámmel Rudolfné, a Memento munkatársa a portálnak úgy nyilatkozott: a kis falvakban 10 nap alatt tudnak temetést vállalni, de például Pécsett, ahol kevés a ravatalozói használati lehetőség, ott akár két és fél hetet is várni kell egy temetésre.

A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Instagramon, Viberen vagy YouTube-on!

Olvassa el aktuális cikkeinket!

Orvosmeteorológia
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +28 °C
Minimum: +17 °C

Általában derült vagy gyengén felhős lesz az ég, csupán délnyugaton lehet időnként több a felhő. Csapadék nem várható. Az északi, északkeleti szél nagy területen lesz élénk, a Tiszántúlon helyenként meg is erősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 26, 31 fok között valószínű, a délkeleti határnál lesz a legmelegebb. Késő estére 17 és 24 fok közé hűl le a levegő. Ma átmenetileg frontmentes idő várható, holnap ugyanakkor érkezik az újabb front az előrejelzés szerint.

Hogy érzed magad?

Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!


Hogy érzed most magad fizikailag?

Hogy érzed magad?

Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!


Milyen most a lelkiállapotod?

Hogy érzed magad?

Legjobban:
Legrosszabbul:
Kezdjük újra