A kagylók is gyógyszerrel szennyezettek

Az USA part menti vizeinek élőlényeiben is kimutathatóak az opioidok.

A washingtoni egyetem laboratóriumában három Seattle-környéki kikötőből gyűjtött kagylókat vizsgáltak meg a Puget-öböl Intézet kutatói. Azért kagylókat, mert ezeken az állatokon jelentkezik először, ha valamilyen szennyezés jut a természetes vizekbe, ugyanis a kagylók naponta nagyjából két liter vizet szűrnek át az emésztőrendszerükön - írja az index.hu .

A kutatók kimutatták az oxikodon nevű hatóanyag maradványait
A kutatók kimutatták az oxikodon nevű hatóanyag maradványait

A Seattle-környéki tengerből vett kagylókban a kutatók kimutatták az oxikodon nevű hatóanyag maradványait. Ez egyfajta opioid , vagyis erősen addiktív narkotikum, egyike azoknak a szereknek, amelyek az utóbbi években súlyos népegészségügyi krízist okoznak az Egyesült Államokban.

Vigyázzunk a kábító fájdalomcsillapítókkal! A kábító hatású fájdalomcsillapítókat, az opioidokat legtöbbször a daganatos fájdalmak csillapításánál használják, de egyéb súlyos betegség által előidézett krónikus fájdalom ellen is egyre gyakrabban alkalmazzák. Részletekért kattintson !

A kutatóintézet közleménye szerint jól jelzi az opioidjárvány súlyosságát, hogy már a szennyvíztisztítás után visszamaradt drogmennyiség is eléri azt a szintet, hogy hatással legyen az élővilágra. A tudósok egyébként a környéken élő tengeri halak egészségéért is aggódnak, mert ezek érzékenyen reagálnak az opioidokra.

)
Elhízás szövődmények (X)

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Kettős front
Maximum: +1, +11 °C
Minimum: -4, +5 °C

Erősen felhős, borult lesz az ég, sokfelé lehet eső, zápor. Megélénkül, megerősödik a délies szél, 2, 11 fokos maximumhőmérsékleteket mérhetünk. Pénteken erős kettősfronti hatás érvényesül. A szívbetegek állapota romolhat, emellett keringési panaszok és vérnyomás-ingadozás is jelentkezhet. Alacsony hő- és komfortérzettel kell számolni, a tompuló reflexek miatt a balesetveszély is fokozódik. Érdemes megnézni a meteogyógyász® mai videóját! A légszennyezettség közepes, kissé csökken. A légnyomás süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások: