A járvány alatt így intézhetjük hivatalos ügyeinket

A koronavírus-járvány súlyosbodása miatt szerdától már csak időpontfoglalással fogadják az ügyfeleket a kormányhivatali ügyfélszolgálatok. Egyúttal azt kérik a lakosságtól, hogy aki teheti, intézze online hivatali ügyeit.

Az új típusú koronavírus terjedésének mérséklése, valamint a személyes kontaktusok számának csökkentése érdekében szerdától csak előzetes időpontfoglalással lehet ügyeket intézni a kormányablakokban és okmányirodákban. Ez alól kivételt képeznek a gépjármű-ügyintézéssel kapcsolatos ügykörök. Időpontfoglalásra az erre szolgáló internetes oldalon keresztül (ügyfélkapu regisztráció nélkül is), illetve a 1818-as, ingyenesen hívható telefonszámon van lehetőség.

koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus Magyarország, koronavírus ügyintézés, koronavírus kormányablak, koronavírus okmányiroda,
Már csak előzetes időpontfoglalással lehet ügyeket intézni.

További változások

Bejelentették továbbá, hogy szerdától nem közlekednek a kormányablakbuszok sem, valamint a települési ügysegéd szolgálatok működését is felfüggesztik. Közölték azt is, hogy a koronavírus-járvány elleni védekezés érdekében az elkészült okmányok személyes átvételére szerdát követően nem lesz lehetőség, így azokat postai úton, levélküldemény formájában kézbesíti a kormányhivatal.

Van, ami nem változott

A koronavírus elleni küzdelem miatt már korábban bevezetett intézkedések azonban még mindig érvényesek, így tehát az ügyintézők és az ügyfelek biztonsága érdekében továbbra is kizárólag szájat és orrot takaró maszkban szabad az ügyfélszolgálatokon tartózkodni - hangsúlyozták. A március 11-e és június 18-a közötti veszélyhelyzet alatt lejárt okmányok pedig változatlanul december 15-éig érvényesek. A jelenlegi helyzetben viszont természetesen az online ügyintézés a legbiztonságosabb, így az ügyfélkapuval rendelkező állampolgároknak azt javasolják, hogy részesítsék előnyben a megújult magyarorszag.hu oldalon elérhető online ügyintézési lehetőségeket, illetve az e-papír szolgáltatást. Az ügyfélkapuval nem rendelkező ügyfelek pedig számos ügyben postai úton is leadhatják kérelmüket - közölték.

Felmentést kapnak a kutyasétáltatók a kijárási tilalom alól - a részletekért olvassa el társportálunk, az nlc.hu cikkét!

)
Elhízás szövődmények (X)

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +4, +9 °C
Minimum: +0, +5 °C

Kezdetben erősen felhős, borult lesz az ég, vegyes halmazállapotú csapadék is előfordul, reggel átmenetileg ónos eső is lehet, majd délután nyugat felől csökken a felhőzet, és egyre többfelé kisüt a nap. Élénk lesz az északnyugatira forduló szél, a legmagasabb hőmérséklet 4, 9 fok között alakul. Kedden hidegfronti hatás érvényesül, a távozó front mögött egész nap felléphetnek tünetek. Görcsös fejfájás, izom- és hasi görcsök jelentkezhetnek, illetve ingadozhat a vérnyomás is. A napsütés hatására viszont javulhat a hangulat és kissé a közérzet is. Gyengül az immunrendszer. Érdemes megnézni a meteogyógyász® mai videóját! A légszennyezettség közepes, alig változik. A légnyomás gyengén süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások: