Koronavírus: így változik a vonatközlekedés

Több vasútvonalon is ideiglenes járványügyi menetrend lép életbe június 6-ától. A járatok egy része helyett pótlóbuszok szállítják az utasokat. A változások a vonattal utazók nagyjából 4 százalékát érintik - közölte a MÁV.

A MÁV tájékoztatása szerint a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos intézkedések következtében a MÁV-Start belföldi utasforgalma március 15-e és május 15-e között mintegy 70 százalékkal maradt el a múlt év azonos időszakának teljesítményétől, a nemzetközi forgalom pedig minimálisra csökkent. Egyelőre bizonytalan, hogy mikorra közelíti meg az utasszám a koronavírus-járvány előtti időszakban mért adatokat - írták.

koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus utazás, koronavírus MÁV, koronavírus menetrend, koronavírus vonat, koronavírus tömegközlekedés
koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus utazás, koronavírus MÁV, koronavírus menetrend, koronavírus vonat, koronavírus tömegközlekedés

Ez változik júniusban

Június 6-ától egyes vonalszakaszokon a járatok egy része helyett pótlóbuszok szállítják az utasokat, bizonyos viszonylatokon pedig a párhuzamos utakon közlekedő helyközi buszjáratokkal lehet majd utazni. A koronavírus elleni védekezés jegyében előírt védőtávolság a buszokon is betartható, hiszen az érintett utasok száma járatonként a 10-et sem éri el.

Koronavírus: így utazhatunk Budapesten - kattintson a részletekért!

A vasúttársaság azonban folyamatosan figyelemmel kíséri a pótlóbuszok és a párhuzamos útvonalakon közlekedő helyközi buszjáratok utasforgalmát, és szükség esetén felülvizsgálja, illetve rugalmasan alakítja a menetrendeket és a kapacitásokat. A koronavírus-járvány végéig ugyanis folyamatosan törekedni fognak arra, hogy elkerüljék a zsúfoltság kialakulását a tömegközlekedési eszközökön.

A koronavírus-járvány miatti menetrendi változásokkal érintett vasútvonalak listája megtalálható a MÁV honlapján.

Annyira félt a brit nő a koronavírustól, hogy több napig otthonában éhezett - a megrázó történetet elolvashatja társportálunkon, az nlc.hu-n.

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +25, +30 °C
Minimum: +7, +12 °C

Délelőtt a napsütés mellett fátyol- és gomolyfelhők is lesznek, de csapadék nem várható. Délután folytatódik a napos idő, az időnként megnövekvő felhőkből csapadék nem alakul ki. A szél napközben mérsékelt délnyugati lesz. Hajnalban 7, 12 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 25, 30 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások:

Magas pollenkoncentráció