Koronavírus: így változik a vonatközlekedés

Több vasútvonalon is ideiglenes járványügyi menetrend lép életbe június 6-ától. A járatok egy része helyett pótlóbuszok szállítják az utasokat. A változások a vonattal utazók nagyjából 4 százalékát érintik - közölte a MÁV.

A MÁV tájékoztatása szerint a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos intézkedések következtében a MÁV-Start belföldi utasforgalma március 15-e és május 15-e között mintegy 70 százalékkal maradt el a múlt év azonos időszakának teljesítményétől, a nemzetközi forgalom pedig minimálisra csökkent. Egyelőre bizonytalan, hogy mikorra közelíti meg az utasszám a koronavírus-járvány előtti időszakban mért adatokat - írták.

koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus utazás, koronavírus MÁV, koronavírus menetrend, koronavírus vonat, koronavírus tömegközlekedés
Több vasútvonalon is ideiglenes járványügyi menetrend lép életbe június 6-ától.Fotó: Getty Images

Ez változik júniusban

Június 6-ától egyes vonalszakaszokon a járatok egy része helyett pótlóbuszok szállítják az utasokat, bizonyos viszonylatokon pedig a párhuzamos utakon közlekedő helyközi buszjáratokkal lehet majd utazni. A koronavírus elleni védekezés jegyében előírt védőtávolság a buszokon is betartható, hiszen az érintett utasok száma járatonként a 10-et sem éri el.

Koronavírus: így utazhatunk Budapesten - kattintson a részletekért!

A vasúttársaság azonban folyamatosan figyelemmel kíséri a pótlóbuszok és a párhuzamos útvonalakon közlekedő helyközi buszjáratok utasforgalmát, és szükség esetén felülvizsgálja, illetve rugalmasan alakítja a menetrendeket és a kapacitásokat. A koronavírus-járvány végéig ugyanis folyamatosan törekedni fognak arra, hogy elkerüljék a zsúfoltság kialakulását a tömegközlekedési eszközökön.

A koronavírus-járvány miatti menetrendi változásokkal érintett vasútvonalak listája megtalálható a MÁV honlapján.

Annyira félt a brit nő a koronavírustól, hogy több napig otthonában éhezett - a megrázó történetet elolvashatja társportálunkon, az nlc.hu-n.

)
Könnyedén az allergia tüneteivel szemben (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +26, +37 °C
Minimum: +17, +23 °C

A változó felhőzet mellett több-kevesebb napsütésre is készülhetünk, nyugaton és északon lehet zápor, zivatar. Élénk, erős lesz az északnyugati szél, a legmelegebb órákban nyugaton 26, 30, máshol 31, 37 fokot mérhetünk. Kedden a hőség mellett egy lassan mozgó hidegfront jelenti a terhelést. Nyugaton görcsös fejfájás, izom- és hasi görcsök jelentkezhetnek, keleten pedig a hőkimerülés, a fáradékonyság és az erős gyulladásos panaszok lesznek a legjellemzőbbek. A keleti tájakon továbbra is fennáll a napszúrás és a hőguta veszélye. A keringési rendszert országszerte nagy igénybevétel éri. A légszennyezettség közepes, alig változik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások: