Koronavírus: bajban van a fővárosi turizmus

Budapest szenvedi meg a leginkább a turizmus koronavírus-járvány miatti visszaesését.

Magyarországon belül Budapest érzi meg a leginkább a koronavírus-helyzet egyik következményét, a külföldi turisták hiányát. Ezt bizonyítja az is, hogy jelentősen csökkentek a fővárosi szállodai árak - véli Kiss Róbert Richárd turisztikai szakújságíró.

koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus Magyarország, koronavírus utazás, koronavírus turizmus, koronavírus nyaralás, koronavírus nyár, koronavírus Budapest, koronavírus Balaton
Budapest turizmusa megérzi a külföldi turisták hiányát.Képünk illusztráció, forrása: Getty Images

Rekordév után mélyrepülés

Koronavírus: karantén helyett a drága tesztet választjuk - kattintson a részletekért!

A magyar turizmus életében 2019 rekordévnek számított. Tavaly ugyanis az Egyesült Királyságból, Németországból, Olaszországból, Oroszországból és Kínából is sokan érkeztek Magyarországra. Idén azonban - a koronavírus-járvány miatt - a fővárosi szálláshelyek leginkább a belföldi turistákra tudnak koncentrálni olcsóbb árakkal és különböző akciós csomagajánlatokkal - mondta a szakértő.

Vidéken jobb a helyzet

Ugyanakkor a Balaton mellett és más vidéki üdülőközpontokban a külföldi vendégek elmaradását némileg ellensúlyozza a belföldi kereslet - tette hozzá a szakember. Úgy fogalmazott, hogy a koronavírus -járvány ellenére a Balaton szinte tele van, és augusztusban már akár többen is lehetnek a belföldi turisták a tónál, mint egy évvel ezelőtt. De az Őrségben, Sopron vidékén, a Tisza-tónál és a Tisza-környéki településeken is erős lesz a nyár utolsó hónapja a turizmusban - emelte ki Kiss Róbert Richárd.

Karanténba került egy újfehértói rendezvény összes résztvevője - a részletekért olvassa el társportálunk, az nlc.hu cikkét!

)
Útipatika külföldi vakációhoz

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +33, +38 °C
Minimum: +15, +23 °C

Alig lesz felhő az égen, strandidőre készülhetünk. Csapadék nem lesz. A Dunántúlon élénk lökések kísérik a délies szelet, a legmelegebb órákban 33, 38 fokot mérhetünk. Csütörtökön még frontmentes marad az idő, de fokozódik a hőség, ami extrém terhelést ró még az egészségesekre is. Gyakoriak az alvászavarok, napközben pedig kábaság, tompaság léphet fel. Gyakori a migrén, az arra hajlamosak keringési problémákat és emésztési panaszokat is tapasztalhatnak. A déli órákat ajánlott árnyékos, hűvös helyen tölteni. A légszennyezettség magas, alig változik. A légnyomás gyengén süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások:

Megterhelő hőség (Napi középhőmérséklet 25 fok felett várható)