Így vigyázhatunk az egészségünkre a Balatonnál

Egészségügyi szűrő- és felvilágosító sorozattal várja a Balatonnál nyaralókat a Magyar Egészségügyi Menedzsment Társaság (MEMT) és a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) Egészségpart programja több nyári hétvégén.

Még hat hétvégén várja szűrővizsgálatokkal a balatoni nyaralókat az Egészségpart. Az elkövetkezendő hétvégéken Balatonakarattyán, Csopakon, Balatonfüreden, Balatonalmádiban, Gyenesdiáson és Keszthelyen állomásoznak - ismertette Joó Tamás, a MEMT elnökhelyettese a sorozat első állomásán, Veszprémben.

Balaton, nyaralás, egészségügyi szűrés, egészség megőrzése, egészségtudatosság
Nyaralás közben is fontos az egészségtudatosság. Fotó: illusztráció, Getty Images

A rendezvény célja, hogy a Balatonnál nyaralók közelébe vigyék a szűréseket. A bőrgyógyászati szűrés mellett általános egészségügyi és fogászati vizsgálatok is várják majd az érdeklődőket.

Könnyen elronthatja a külföldi nyaralás élményét, ha a tengervízben baleset ér minket valamilyen egzotikus élőlénnyel találkozva. Mit tehetünk ilyenkor? Kattintson a részletekért!

Nem állunk jól egészségügyileg

Európai összehasonlításban nem a legjobbak a magyarok egészségügyi adatai. Bár az elmúlt évtizedekhez képest már jelentős előrelépés történt, van még tennivaló - fogalmazott Bertókné Tamás Renáta, az NNK szűrésirányítási főosztályvezetője, aki egyúttal az egyéni felelősségére is felhívta a figyelmet.

Az Egészségpart program a Semmelweis Egyetem Egészségügyi Menedzserképző Központ, a Veszprém megyei egészségügyi intézmények és az NNK szakmai támogatásával valósul meg - közölték a szervezők.

)
Könnyedén az allergia tüneteivel szemben (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +26, +32 °C
Minimum: +11, +18 °C

A napsütés mellett többször megnövekszik a felhőzet, a több és vastagabb felhő a Dunántúlon ígérkezik. Nagyobb eséllyel itt alakul ki eső, zápor, zivatar. Élénk lesz az északnyugati szél, 23, 30 fok között alakul a legmagasabb hőmérséklet. Csütörtökön frontmentes idő lesz, de a nagy napi hőingás több panaszt is okozhat. A vérnyomás-ingadozás mellett a fejfájás szintén gyakori tünet lehet, a fokozottan érzékenyeknél pedig a görcsös bántalmak felerősödése is várható. Markáns hatások azonban nem érvényesülnek, a hőségmentes idő jót tesz az alvásnak és a pihenésnek. A Dunántúlon kissé változékonyabb idő lesz, ott ingadozhat a hőérzet. A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások: