Vékonyabbak az optimisták?

Ha fogyni akarunk, akkor ideje elkezdenünk nem azon aggódni, hogy mit tesz majd vonalainkkal a pizza, hanem inkább az egészségesebb ételek pozitív hatásaira kellene figyelnünk.

Ez a konklúziója a Cornell University berkein belül üzemelő Food and Brand Lab tanulmányának: szerintük sokkal fontosabb a pozitív hatásokra koncentrálni a negatívak helyett.

Azt azért az elején szögezzük le, hogy testmozgás nélkül nem könnyű lefogyni, de van néhány tipp, amelyekkel lehetséges lehet. Akaraterőre itt is szükség van, a figyelmünket pedig arra kell összpontosítani, hogy több dolgot is betartsunk. Kattintson! A kutatók 43, korábban még nem publikált tanulmányt vizsgáltak meg a publikum felé közvetített egészségügyi üzenetekkel kapcsolatban.

A konklúzió elég egyöntetű minden egyes esetben: a negatív tartalmú üzenetek főként az orvosoknál vagy a dietetikusoknál , azaz mindenféleképpen a szakmabelieknél működtek a legjobban. Mindenki más, azaz a nagyközönség számára a pozitív üzenetek voltak sokkal erősebbek. Ha tehát azt mondjuk magunknak, hogy "ettől a pizzától bizony domborodni fogok", az korántsem motivál minket annyira, mintha azt mondanánk, hogy "megiszom ezt a zöld smoothie-t és tele leszek tőle energiával".

Fogyásnál nagy szerepet játszanak a megfelelő ételek

Miért van ez? A kutatók szerint az étrendünkkel kapcsolatos vészjósló üzenetek az átlagember számára idegesítőek, nem pedig motiválóak. Ez pedig akár fordítva is elsülhet: a kutatások szerint a túlsúlyos és kövér emberek 73 százaléka például az ilyen figyelmeztetéseket követően még többet is eszik, mint amennyit normális esetben enne.

Az egészségügyi dolgozók viszont nagyon is jól reagálnak a negatív, félelemkeltő üzenetekre, mivel már pontosan ismerik a veszélyek mögött rejlő folyamatokat és tényeket, például hogy miért nem jó transzzsírokat enni. Ráadásul többet is kockáztatnak, ha megbetegednek, mivel szakmai életük is csak akkor működik teljesen megbízhatóan, ha egészségesek maradnak.

A pozitív üzenetekre viszont könnyű figyelni, mert mi is könnyedén hozhatunk létre ilyeneket saját magunk számára. Ahelyett, hogy azt mondanánk: "ha eszem egy kekszet, kövér leszek", mondjunk magunknak inkább valami olyasmit, hogy "ha gyümölcsöt eszem , jobban fogok kinézni, pont eleget fogok enni, jó napom lesz, büszke leszek magamra a nap végére". Ideje ugyanis nem elrettenteni magunkat sem az ételtől, sem pedig az élettől.

Forrás: Prevention.com

)
Tiszta levegő (X)

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +31, +36 °C
Minimum: +14, +21 °C

Napos idő lesz jellemző, csapadék általában nem várható, legfeljebb északkeleten lehet néhol zápor. Mérsékelt marad a nyugati szél, 31, 36 fok közé melegszik a levegő. Szerdán nem jön front, de a tartós meleg egyre erősebb tüneteket okozhat. Többeknél alvásproblémák léphetnek fel, napközben keringési panaszok és vérnyomás-ingadozás is jelentkezhet. Fokozódik a migrénhajlam. A tűző napon fennáll a napszúrás és a hőguta veszélye. A légszennyezettség közepes, kissé növekszik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Megterhelő hőség (Napi középhőmérséklet 25 fok felett várható)