Valóban léteznek okosgyógyszerek? (x)

Az innovatív vagy más néven okosgyógyszerek a 21. századi gyógyszerfejlesztés legújabb mérföldkövei, melyek komoly előrelépést jelentenek számos krónikus betegség kezelésében.

Az okos eszközök korát éljük. Ha elbizonytalanodunk valamiben, megkérdezzük a Google-t, ha eltévedünk, a mobiltelefonunk azonnal kisegít, a hűtőnk utánrendeli a reggeli kávénkhoz a tejet, az autónk pedig magától fékez, ha veszélyes helyzetet érzékel. És ez csak néhány a 21. századi technikai vívmányok közül.

Gyógyszerfejlesztések a hosszabb életért

Ahogy az elektronikai eszközök, úgy a gyógyszeripar is forradalmi fejlődésen ment keresztül az elmúlt száz évben. A gyógyszergyárak bevételeik számottevő részét forgatják vissza a kutatás-fejlesztésbe, és foglalkoztatnak világszerte több tízezer elkötelezett tudóst, akik nap mint nap a modern kor betegségeinek leküzdésén fáradoznak. Munkájuk eredményeként születnek az innovatív vagy más néven okosgyógyszerek, melyek új távlatokat nyitnak meg az AIDS, egyes rákbetegségek, a cukorbetegség, az asztma, véralvadási zavarok, szklerózis multiplex, Alzheimer-kór, hepatitis C kezelésében.

Az okosgyógyszerek a modern terápia alapjai, melyek minden eddiginél hatékonyabb, gyorsabb, kevesebb mellékhatással járó, biztonságos gyógyítást tesznek lehetővé, új esélyt adva a pácienseknek egy jobb életminőség elérésére, esetenként a teljes gyógyulásra. Az okosgyógyszerek nem csodaszerek, de a korábbiaknál pontosabbra tervezett hatásmechanizmusuknak köszönhetően eredményesebbek a gyógyításban, tüneti kezelésben.

A tudatos betegek tovább élhetnek

A gyógyulás, állapotjavulás elérésében nagyon sokat számítanak a beteg adottságai, hozzáállása illetve az is, hogy a betegség mely stádiumában került orvoshoz. A tudatos, magukra odafigyelő, tájékozott betegeknek jobbak az esélyeik, mint a passzív, a gyógykezelést csak elszenvedő betegtársainak. Bár az okosgyógyszerek a vényköteles készítményekre vonatkozó szabályozás miatt nem reklámozhatóak, a velük kapcsolatos információk bárki számára elérhetőek.

Az egészség komoly felelősség, melynek megőrzése vagy visszanyerése érdekében nekünk is tennünk kell. Tájékozódjon az interneten, kérje bizalommal orvosa tanácsát, használja ki a legújabb kutatásokban rejlő lehetőségeket és éljen hosszabb, egészséges életet.

A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Instagramon, Viberen vagy YouTube-on!

Olvassa el aktuális cikkeinket!

Orvosmeteorológia
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +24 °C
Minimum: +13 °C

A zártabb felhőzet és összefüggőbb csapadékzóna szakadozva észak, északkelet felé vonul. Ugyanakkor mögötte erőteljessé válhat a gomolyfelhő-képződés, és újabb hullámban alakulhatnak ki záporok, akár felhőszakadással kísért zivatarok, elsősorban északkeleten heves zivatar sem kizárt. Legalább néhány órára azonban így is szinte mindenhol kisüt a nap. A légmozgás csak záporok, zivatarok környezetében lehet erős, viharos. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 21 és 27 fok között valószínű, de a tartósabban csapadékos tájakon ennél hűvösebb lehet az idő. Késő estére 13 és 19 fok közé hűl le a levegő. Frontok napközben nem okoznak kellemetlenséget.

Hogy érzed magad?

Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!


Hogy érzed most magad fizikailag?

Hogy érzed magad?

Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!


Milyen most a lelkiállapotod?

Hogy érzed magad?

Legjobban:
Legrosszabbul:
Kezdjük újra