Újabb bizonyíték, hogy a fiúk ügyetlenebbek, mint a lányok

Jobban befolyásolja a mozgást a figyelemhiányos hiperaktív viselkedészavar (ADHD) a fiúk esetében, mint a lányoknál, valószínűleg a lányok agyának korábbi érésének köszönhetően, derül ki a Neurology novemberi számából.

A kutatócsoport ADHD-s lányokat és egészséges gyermekeket, valamint ADHD-s fiúkat hasonlított össze egy teszt során, mellyel a mozgáskoordinációt vizsgálták. A gyerekeknek olyan feladatokat kellett végezniük, mint a sarkon járás, a lábujjak megérintése, az egyensúly megtartása, illetve egy állandó ritmus megtartása. A 7-15 éves gyerekek eredményeit kor és nem alapján hasonlították össze.

"Eredményeink alapján az ADHD-s lányok és fiúk közti különbségek nem csak a magatartásban, hanem a mozgásszabályozás fejlődésében is megmutatkoznak, valószínűleg azért, mert a lányok agya korábban érik a fiúkénál" - magyarázta E. Mark Mahone, a baltimorei Johns Hopkins Orvostudományi Egyetem kutatója, a közlemény szerzője. A figyelemhiányos hiperaktív viselkedészavar tünetei a hiperaktivitás, figyelemzavarok, a folyamatos álmodozás, a figyelem elkalandozása és a lobbanékonyság.

Forrás:
Medipress hírszolgálat

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +20, +26 °C
Minimum: +0, +7 °C

Hazánkban csütörtökön délelőtt szinte felhő sem lesz az égen, csapadékra nem kell készülni. Délután a napsütés mellett csak kevés gomolyfelhő jelenik meg, de ezekből csapadék nem lesz. A szél napközben élénk déli lesz. Hajnalban 0, 7 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 20, 26 fok között alakul. Késő este 12, 17 fok lesz. Csütörtökön nem érketik front. Hideg lesz a reggel, fennáll a megfázás veszélye, és a kopásos eredetű ízületi bántalmak is felerősödhetnek. A délelőtti gyors melegedés alatt vérnyomás-ingadozás jelentkezhet. A napsütés javítja a hangulatot és a közérzetet. A délutáni hőérzet a kellemes tartományban alakul. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció közepes, alig változik. A légnyomás gyengén süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások:

Magas pollenkoncentráció