Twitteren közvetítettek szívműtétet amerikai orvosok

Az egyik népszerű közösségi mikroblog-oldalon, a Twitteren közvetítettek egy kétórás szívműtétet a houstoni Memorial Hermann Northwest Hospital sebészei. Az 57 éves férfibetegen végzett beavatkozást közel 100 üzenetben, fotóban és rövid videóban osztották meg a világgal.

Az üzenetek között voltak meglehetősen tényszerűek (például: "Most nyitottuk fel a páciens mellkasát egy szikével"), de érdekes információkat is tartalmaztak, például hogy mekkora a műtött szív. A különleges "médiaeseményen" részt vevők élőben kérdezhettek is az orvosi csapat egyik tagjától. A műtétet vezető szívsebész, dr. Michael P. Macris pedig egy fejre szerelhető kamerával is készített felvételeket.

Az eseménynek meglehetősen nagy sikere volt: a twitteren több ezren követték a műtétet, sokan itt mondtak köszönetet az orvosaiknak, amiért egy hasonló beavatkozással megmentették az életüket.

Az élő közvetítés az amerikai Szív Hónapja elnevezésű rendezvénysorozat egyik "állomása" volt. A szakemberek szerették volna, ha a követők jobban megismerik a sebészek munkáját és nagyobb figyelmet fordítanak a szívük egészségének megőrzésére.

Az élő esemény visszaolvasható ide kattintva.

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +25, +30 °C
Minimum: +11, +16 °C

Délelőtt a napsütés mellett fátyol- és gomolyfelhk is lesznek az égen, de ezekből csapadék nem alakul ki. Délután a hosszabb-rövidebb napos időszakok mellett időnként megnövekszik a felhőzet, elvétve egy-egy zápor kialakulása sem zárható ki. A szél napközben mérsékelt nyugati lesz. Hajnalban 11, 16 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 25, 30 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások:

Magas pollenkoncentráció