Tű helyett nyál

Egy új típusú érzékelőt fejlesztettek ki a szervezet vércukorszintjének mérésére, amely vér helyett nyálat használ a teszteléshez.

A Brown Egyetem kutatói fejlesztették ki a szenzort, melyet mesterséges nyállal sikeresen teszteltek. A teszt fényt, fémet és egy speciális enzimet használ, amely vércukor behatására megváltoztatja a színét.

"Mindenki tudja, hogy a cukorbetegeknek meg kell szúrniuk az ujjukat, hogy vért vegyenek a vércukorszint meghatározásához, aztán erre az információra kell reagálniuk" - magyarázta a Nanophotonics szaklapban közzétett tanulmány társszerzője, Tayhas Palmore, a Brown Egyetem professzora. "Más lehetőség után kutatunk, és rájöttünk, hogy a nyál a másik testnedv, amelyben mérhető a vércukor ."

Dr. Joel Zonszein, a New York-i Montefiore Orvosi Központ Klinikai Diabétesz Központjának igazgatója szerint az ötlet kiváló, mert az emberek mindig is próbálkoztak előrukkolni valami olyan ötlettel, amellyel szúrás nélkül Élelmiszer és Gyógyszerfelügyeleti Hivatal (FDA) engedélyére sokat kell majd várni, ezen kívül olyan embereken is tesztelni kell az eszköz pontosságát, akik esznek és isznak, mert ez minden bizonnyal szennyezi a mintát.

Nyálteszt válthatja fel a vérből történő vércukorszintmérést

A Brown Egyetem kutatói rájöttek, hogy nemcsak a vér, hanem a nyál is tartalmaz glükózt , bár a vérnél sokkal kisebb koncentrációban. Az új fejlesztésű eszköz fényt és egy fémfelületet használ, amely akadályozza a fény eljutását a mintához. A fény -olvassa -, hogyan reagál egy speciális enzim a nyálban lévő cukor jelenlétére, és így méri a mintában lévő cukor koncentrációját.

)
Tiszta levegő (X)

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +25, +33 °C
Minimum: +15, +22 °C

A hosszabb-rövidebb napos időszakok mellett erőteljes lesz a gomolyfelhő-képződés, ezekből többfelé zápor, zivatar is előfordulhat, néhol felhőszakadás is lehet. Erős, időnként viharos lökések kísérik az északnyugati szelet, 25, 30 fok közötti maximumhőmérsékleteket mérhetünk, de északkeleten ennél melegebb is lehet. Szombaton változékony idő lesz, kettősfront jellegű hatás érvényesül. Gyakori lehet a fejfájás és a migrén, keringési problémák jelentkezhetnek. A fülledt időben többen légszomjat, rosszullétet tapasztalhatnak. Zivatarok idején romolhat az asztmások állapota. A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Fülledtség (magas páratartalom 25 fok feletti hőmérséklettel)