Tízcentis ceruzát vettek ki egy férfi fejéből

Az orvosok elmondása szerint az évek óta fejfájással, orrfolyással és látásproblémákkal küzdő afgán férfi fejében a vizsgálatok után egy közel 10 centiméteres ceruzát találtak, ami teljesen beleépült a koponyájába.

Az Aacheni Egyetemi Kórház sebészei sikeresen eltávolították a ceruzát, a 24 éves páciens pedig jelenleg is lábadozik. A ceruza felsértette a férfi orr- és arcüregét és a jobb szemüregét is.

Amikor az orvosok arról faggatták, hogyan kerülhetett oda a ceruza, a férfi elmondta, hogy egyszer gyerekkorában elesett és sokáig vérzett az orra. Az esetet Frank Hoelzle professzor ismertette egy Essenben megrendezésre került orvosi konferencián. A német sajtó szerint a ceruzát csak részletes CT-vizsgálat után sikerült lokalizálni.

)
Könnyedén az allergia tüneteivel szemben (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +25, +31 °C
Minimum: +14, +20 °C

Nyugat felől csökken a felhőzet. Változóan gomolyfelhős lesz az ég, nagyobb eséllyel keleten alakulnak ki záporok, zivatarok. Élénk, erős északias szél mellett 25, 31 fok közötti maximumokat mérhetünk. Szerdán napközben már nem érkezik front, de a hidegfront mögötti helyzetben még hidegfront jellegű hatás érvényesül. Görcsös fejfájás, izom- és hasi görcsök jelentkezhetnek, ingadozhat a vérnyomás. A frissebb időben viszont mérséklődnek az alvászavarok, megszűnik a hőterhelés. A napsütés javítja a hangulatot, a hőérzet sokat javul az előző napokhoz képest. A légszennyezettség közepes, kissé csökken. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Megterhelő hőség (Napi középhőmérséklet 25 fok felett várható)