Tízből egy orvos hazudik betegének

Sok orvos kevéssé őszinte betegeivel - derül ki egy új felmérésből, mely a healthday.com-on jelent meg.

Annak ellenére, hogy a sztenderdek szerint orvosainknak őszintén, egyenesen kellene beszélniük velünk, egy kutatás arra mutatott rá, hogy - különösen a prognózis megvitatásakor - a szakemberek túlzottan optimista képet festenek. Az orvosok beismerték, hogy amikor orvosi hiba vagy gyógyszergyárakhoz fűződő anyagi kapcsolat árnyalja a képet, visszatartják az információt.

A felmérés eredményeit 1900 orvos válaszára alapozták, ez pedig a Health Affairs című folyóirat februári számában jelent meg. A számadatok árulkodóak, és adhatnak okot aggodalomra: 10-ből egy orvos vallotta azt, hogy hazudott betegnek az elmúlt évben, a megkérdezettek egyharmada pedig úgy gondolta, hogy a súlyos orvosi hibákat nem kell a betegek orrára kötni. Majdnem két ötöde a szakembereknek úgy nyilatkozott, hogy egyáltalán nem tartozik a betegekre az sem, hogy mely gyógyszert és gyógyászati eszközöket gyártó céggel van pénzügyi kapcsolata.

A felmérés szerzője, dr. Lisa Iezzoni úgy véli, sajnos a betegek szükségletei és vágyai nem mindig élveznek prioritást az orvosok véleménye szerint.

)
Sebkezelési rutin (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +22, +27 °C
Minimum: +9, +14 °C

Délelőtt a napsütést gomolyfelhők is zavarják, ezekből néhol kisebb eső, zápor is kialakulhat. Délután a hosszabb-rövidebb napos időszakok mellett a jelen lévő gomolyfelhőkből záporokra, zivatarokra is számítani lehet. A szél napközben élénk északkeleti lesz. Hajnalban 9, 14 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 22, 27 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások: