Születés előtt kezelhetők a gyógyíthatatlan betegségek

Amerikai kutatók a köldökzsinórvér-transzplantáció új módszerét vizsgálják, amellyel genetikai eredetű anyagcsere-betegségeket lehet kezelni a még az anyaméhben lévő csecsemőkben.

Az új módszer néhány, kiválasztott terápiás őssejtet használ fel, amelyek kezelés hatására felgyorsítják és javítják az őssejt-megtapadást (engraftment) - nyilatkozta Dr. Joanne Kurtzberg, gyermekgyógyász és patológus professzor, a durhami Duke Egyetemi Kórház vér- és csontvelő-transzplantációs programjának igazgatója.

A professzor asszony kutatócsoportjával egy kísérleti eljárás keretében vizsgálja az új eljárást, amelyben olyan terhes kismamák vehetnek részt, akik esetében fennáll annak veszélye, hogy halálos anyagcsere-betegségben, például Krabbe betegségben, metakromatikus leukodisztrófiában, Pelizaeus-Merzbacher betegségben, Tay-Sachs-kórban vagy Sandhoff-kórban szenvedő gyermekük születhet. Ezek az anyagcsere-betegségek a tanulmány szerzői szerint kezelés hiányában a csont, az agyi és a központi idegrendszer megbetegedéséhez, valamint korai halálhoz vezethetnek.

Forrás: Medipress hírszolgálat

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +25, +30 °C
Minimum: +11, +16 °C

Délelőtt a napsütés mellett fátyol- és gomolyfelhk is lesznek az égen, de ezekből csapadék nem alakul ki. Délután a hosszabb-rövidebb napos időszakok mellett időnként megnövekszik a felhőzet, elvétve egy-egy zápor kialakulása sem zárható ki. A szél napközben mérsékelt nyugati lesz. Hajnalban 11, 16 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 25, 30 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások:

Magas pollenkoncentráció