Szeretne többet keresni? Erre a megoldásra biztos nem gondolt!

A nap közbeni nassolás elsősorban azokra jellemző, akik magasabbra taksálják munkaidejüket az ebédidejüknél - vélik amerikai kutatók.

A Texasi Egyetem kutatói szerint azok az emberek, akik többet keresnek, sokkal valószínűbb, hogy valamilyen édességet, pl. csokoládészeleteket majszolgatnak munka közben. Sőt, ez a tevékenység még az egészségüket is megőrzi, a rendszeres nassolás következtében.

A kutatók azt elemezték, hogy az amerikai dolgozók mennyi időt töltenek étkezéssel napjaik során, és mennyi időt fordítanak nassolásra - azaz, munka, vagy otthoni kikapcsolódás közbeni étel- és italfogyasztásra. A kutatók szerint, akkor, amikor az emberek úgy ítélik meg, hogy idejük értékesebb, mint egy hagyományos étkezés, a nassolást választják. Az eredmények azt mutatták, hogy a felnőttek több mint 50%-a nassol, és az erre fordított idő közel azonos a rendes étkezések időtartamával. Az átlag amerikai 2,5 órát tölt nassolással vagy evéssel minden nap. Kiderült az is, hogy ugyan a férfiak kevésbé hajlamosak a nassolásra, a főétkezésekkel több időt töltenek, mint a nők - egész pontosan 3,5 perccel többet.

Az adatok arra is rávilágítottak, hogy a magasabban képzett emberek gyakrabban, több időt töltöttek evéssel és gyakrabban is nassoltak. A jobban fizetetteknél is hasonló eredmények mutatkoztak: több időt töltöttek az étkezésekkel, gyakrabban nassoltak és minden ilyen periódus is tovább tartott. Az is kiderült a kutatásból, hogy az egyes étkezésekre több időt fordítók testtömegindexe alacsonyabb értéket mutatott, mint a gyorsabban táplálkozó társaiké.

Forrás: Medipress hírszolgálat

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +23, +28 °C
Minimum: +8, +13 °C

Délelőtt sok napsütés várható, csapadék nem lesz. Délután napos, kora nyárias időre készülhetünk, a megjelenő gomolyfelhőkből csapadék nem alakul ki. A szél napközben élénk déli lesz. Hajnalban 8, 13 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 23, 28 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások: