Szemszínváltoztatás egyetlen műtéttel

Azok az emberek, akik elégedetlenek szemük színével, gyakran használnak színes kontaktlencséket, ám egy sebészeti beavatkozás segítségével ma már ezt véglegesíteni is tudjuk.

A végleges szemszínváltozást eredményező operációt jelenleg a világon mindössze négy orvos tudja végrehajtani, egy mexikói, egy libanoni és egy török orvos mellett Shibu Varkey indiai szemész a negyedik, aki ezzel foglalkozik.

Eddig több mint ötven ember utazott már el az indiai Tamil Nadu-beli Trichi városába, hogy alávesse magát a körülbelül másfél millió forintot kóstáló írisz-implantációnak, melynek lényege, hogy egy szabadon választott szilikonos implantátum terjedéséve, a szépészeti célú műtétek is növekvő tendenciát mutatnak" - nyilatkozta Varkey.

Legyen hideg kék, smaragdzöld vagy simogató mogyorószín, az emberi szem talán a szervezetünk legszebb része. Mitől függ, hogy milyen színű a szemünk? Melyik árnyalat a legelterjedtebb és valóban betegséget jelez, ha valakinek különböző színű a két szeme? Kiderül cikkünkből! Az összesen 10 indiai páciens közül nyolc kizárólag szépészeti céllal vetette alá magát a beavatkozásnak, és rajtuk kívül a világ számos országából érkeztek még páciensek, többek között Mongóliából, Iránból, Izraelből, Kuvaitból, Japánból és az Egyesült Királyságból. Ugyanakkor nem mindenki alkalmas alanya a műtétnek, hiszen egyáltalán nem mindegy, hogy a szeme elbírja-e a beavatkozást. Varkey elmondása szerint komoly szemvizsgálatoknak vetik alá a műtétre vállalkozókat, akiknek hetekig speciális ellátásban kell részesíteni szemüket, például rendszeresen mosniuk kell, és speciális szemcseppet kell használniuk.

"Ugyan ez egy végleges beavatkozás, a páciensek ennek ellenére később egy újabb műtéttel újabb implantátumot helyeztethetnek fel, vagy akár eredeti szemszínüket is visszakaphatják" - mondta Varkey, hozzátéve, hogy a színváltoztatás mellett akár mintázatot is lehet a szilikon íriszre festetni, tehát a páciens tényleg olyan szemmel jöhet ki a kórházból, amilyennel csak akar. Varkey elmondta, hogy eddig leginkább modellek és a szórakoztatóiparban dolgozó hírességek jártak nála, de az is előfordult, hogy egy Egyesült Államokban élő ázsiai származású páciense a jobb társadalmi beilleszkedés érdekében kérte a beavatkozást.

A műtét szépészeti célokból való széleskörű végrehajtását az Egyesült Államokban még nem engedélyezte a hatóság, az a klinikai tesztelés harmadik, utolsó, fázisában van. Varkey azonban már most bizton állítja, hogy a beavatkozás semmiféle mellékhatással sem jár.

Olvassa el aktuális cikkeinket!

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +25, +30 °C
Minimum: +7, +12 °C

Délelőtt a napsütés mellett fátyol- és gomolyfelhők is lesznek, de csapadék nem várható. Délután folytatódik a napos idő, az időnként megnövekvő felhőkből csapadék nem alakul ki. A szél napközben mérsékelt délnyugati lesz. Hajnalban 7, 12 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 25, 30 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások:

Magas pollenkoncentráció