Sok ügyfélszolgálatosnak van gondja a hangjával

Egy új kutatás szerint minden negyedik telefonos ügyfélszolgálaton dolgozó ember tapasztal valamilyen rendellenességet a hangjával.

A kérdőíves felmérés során 600 dolgozót vizsgáltak 14 nagy-britanniai és írországi telefonközpontban. Az eredmények azt mutatták, hogy az alkalmazottak 25 százaléka tapasztalt hangvesztést, légszomjat és más hanggal kapcsolatos rendellenességet. A kutatásból az is kiderült, hogy bár a telefonközpontok alkalmazottai rendszeres képzésben részesülnek, egyik képzés sem foglalkozik a hangot érintő kérdésekkel. Az eredményeket a Hang Világnapján tették közzé.

"Az emberi hang minden harmadik brit munkahelyen számít a legfontosabb munkaeszköznek, nemcsak a telefonközpontokban, hanem a rádiózásban, az oktatásban, a kormányzásban, az információs technológiában, a telemarketingben, az ügyfélszolgálatban, a kereskedelemben, a vendéglátásban és a többi" - nyilatkozta a kutatás vezetője, Diane Hazlett, az Ulsteri Egyetem Kommunikációs Iskolájának vezetője. "Ha nem segítünk a munkavállalóknak a hangjuk megóvásában, egyre nagyobb üzleti kockázat jelentkezhet."

Hazlett arra buzdítja a dolgozókat, hogy tegyenek lépéseket a hangjukkal kapcsolatos problémák kezelésére. A szakértő szerint nagyobb hangsúlyt kell fektetni a hang egészségére, és jobban oda kell figyelni a hanggal kapcsolatos rendellenességek megelőzésére.

Az ilyen problémák legnagyobb kockázatának az új ügyfélszolgálatos dolgozók, különösen a női alkalmazottak vannak kitéve, mivel nekik alkalmazkodniuk kell a munkával járó fokozott vokális követelményekhez. Hazlett úgy véli, hogy a hanggal összefüggő rendellenességét elsősorban tájékoztatással és képzéssel, rendszeres szünetekkel és a torok megfelelő hidratálásával lehet visszaszorítani.

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +16, +21 °C
Minimum: +1, +7 °C

Napos időre van kilátás, csapadék nem lesz. Reggel északkeleten ködfoltok képződhetnek. Mérsékelt szél mellett 16, 21 fok közötti csúcshőmérsékletekre számíthatunk. Szerdán a frontmentes, de melegedő idő is okozhat panaszokat. Reggel kopásos, napközben gyulladásos ízületi bántalmak léphetnek fel, emellett a fokozottan érzékenyek migrént és koncentrálási problémákat is tapasztalhatnak. Ingadozhat a vérnyomás, a délelőtti órákban rosszullét jelentkezhet. A napsütés azonban kissé ellensúlyozhatja a tüneteket. További fontos részletek a meteogyógyász® mai videójában! A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások: