Mire jó egy kopasz Barbie?

Beautiful and Bald Barbie címmel a ABC News blogján.

A kampány rengeteg embert megmozgatott, már több mint 140.000-en lájkolják a kezdeményezést a közösségi portálon.

Beckie Sypinnnek, a mozgalom egyik alapítójának kislánya kemoterápia következtében vesztette el a haját. A 12 éves kislány - bár saját bevallása szerint nem szeret barbizni -, úgy gondolja, egy ilyen babával szívesen játszana, sőt vinne belőle kórházakba is, és szétosztaná a hozzá hasonlóan betegség miatt megkopaszodott gyerekek között.

A kampány másik alapítója, Jane Bingham szintén gyógykezelés következtében vesztette el a haját, neki non-Hodgkin limfómája volt.

Kislánya igen nehezen fogadta el, hogy hosszú, szőke hajú anyukáját ilyen állapotban kell látnia, ezért az asszony úgy érzi, egy ilyen baba segítségével nemcsak a kis betegek, de azok hozzátartozói is könnyebben megbirkóznának a helyzettel.

A gyártó megtisztelőnek nevezte, hogy a kampányhoz az ő babájukat használták fel, de egyelőre nem tervezik a kopasz baba gyártását. Mindazonáltal hangsúlyozták, hogy számtalan gyermekjóléti alapítványt támogatnak.

A mozgalmat ez a válasz nem fogta vissza, ők továbbra is bíznak abban, hogy előbb-utóbb akár ez a vállalat, akár egy másik igent mond az ötletre, és elkezdik a kopasz babák gyártását.

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +16, +27 °C
Minimum: +12, +17 °C

Hazánkban kedden délelőtt általában erősen felhős lesz az ég, többfelé várható zápor, zivatar. Délután folytatódik a változóan, legtöbb helyen erősen felhős idő, és további záporok, zivatarok alakulhatnak ki. A szél napközben eros északnyugati lesz. Hajnalban 12, 17 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 16, 27 fok között alakul. Késő este 11, 16 fok lesz. Kedden hidegfronti hatás érvényesül. Egész nap jelentkezhetnek panaszok, amik akár erősek is lehetnek. Görcsös fejfájás, izpm- és hasi görcsök léphetnek fel, romolhat a szívbetegek állapota. Gyakoriak lehetnek a keringési panaszok és a vérnyomás-ingadozás is. Zivatarokban romolhat az asztmások állapota. Csökken a hőérzet, alacsony lesz a komfortérzet. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció közepes, alig változik. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Eső