Meddig tolható ki az emberélet hossza?

Egy korábbi tanulmány szerint az emberi élethossz még mindig nem érte el végső határát.

A UC Berkeley kutatói 4000 embert vizsgáltak meg Olaszországban és az Egyesült Államokban. Ennek során arra jutottak, hogy ha elérjük a 80 éves kort, elkezd csökkenni a hirtelen halál kockázata. Ez a kockázat pedig 105 éves kor után sem kezd el nőni, sőt, stagnálni kezd, ami megnöveli az esélyét annak, hogy elérjük legalább a 110 éves kort.

Az emberiség még az eddiginél is hosszabb átlagos élettartam felé halad
Az emberiség még az eddiginél is hosszabb átlagos élettartam felé halad

Kenneth W. Wachter, a tanulmány vezető szerzője, a UC Berkeley professzora így nyilatkozott: "adatainkból azt látjuk, hogy az emberi élethossznak még nincs meghatározott végső határa. Kiderült, hogy a halálozási arányok egy bizonyos kor után nem csupán nem romlanak, de az idő múlásával kissé javulnak is."

A kutatók 3836 fő, 1896 és 1910 között született és a 105 éves kort betöltött résztvevő adatait dolgozták fel, aminek azt találták, hogy a 105 és 109 év közöttieknek 50 százalékos esélyük van megélni a következő évet, de várhatóan még legalább másfél évet biztosan élni fognak. A tudósok megdöbbenve tapasztalták, hogy a 110 évesekre is ugyanez a halálozási kockázat érvényes. Magyarán azt találták, hogy a halálozási arányok egy bizonyos kort elérve stagnálni kezdenek. Wachter szerint pedig ez egyértelmű jelzés arra, hogy az emberiség még az eddiginél is hosszabb átlagos élettartam felé halad.

5 étel, melytől tovább élünk - részletek !

Forrás: Daily Mail

)
Tiszta levegő (X)

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +25, +30 °C
Minimum: +12, +19 °C

A napos időszakok mellett többször megnövekszik a felhőzet, elszórtan, főleg északkeleten lehet zápor, zivatar. A mérsékelt szél helyeként átmenetileg megerősödhet, 25, 30 fokig melegszik a levegő. Csütörtökön sem érvényesül fronthatás, de a változékonyság kettősfronthoz hasonló tüneteket válthat ki a fokozottan érzékenyeknél. Fejfájás és migrén jelentkezhet, ingadozhat a vérnyomás, felerősödhetnek az emésztési problémák. A szabadban ingadozó hő- és komfortérzetre kell készülni. Egyesek alvászavarokat tapasztalhatnak. A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Fülledtség (magas páratartalom 25 fok feletti hőmérséklettel)