Magyar kisfilm készült az imposztor-szindrómáról

Mácsai Pál gyötrődő csillagászt, Alföldi Róbert különös pizzafutárt játszik abban a rövidfilmben, amit már több mint 30 ezren láttak itthon.

Őszi bemutatása óta nagy népszerűségnek örvend az Imposztor című, 19 perces alkotás, amely Pinczés Dávid rendezésében készült a budapesti Werk Akadémia egyik vizsgafilmjeként - írja a hvg.hu. A film főszereplője egy imposztor-szindrómától szenvedő csillagász, aki nem hisz saját tehetségében és attól tart, hogy a szakmabeliek nevetségesnek tartják az eddig elért eredményeit. Efféle szindrómától nagyon sok ember szenved, és egy kívülállóknak talán nem tűnik komoly problémának, a betegeknél mégis súlyos állapotot eredményezhet.

Komoly veszélyt jelenthet az imposztor-szindróma

A szindrómától szenvedők nagyon leegyszerűsítve csalónak érzik magukat és azt gondolják, munkakörüket és sikereiket valójában nem érdemelték ki, azokat egyszerűen csak szerencsés véletlenek sorozatának köszönhetik. Ez az állapot komolyan alááshatja a betegek önbizalmát, és többféle problémát is előidézhet. Az imposztor-szindrómások fő mozgatórugója a félelem- a lelepleződéstől, illetve attól, hogy nem elég jók. Ebből adódóan krónikus stressz alakul ki náluk, ami ingerlékenységhez, mentális kimerültséghez és kiégéshez vezethet.

A kisfilmet rendező Pinczés Dávid szerint a járvány okozta helyzet miatt világszerte a legkülönfélébb mentális kihívások kerülhetnek felszínre, gyakran komolyan megnehezítve az érintettek életét. Az Imposztor már meg is kezdte hódító útját az online filmfesztiválok körében is, ahonnan már öt díjat bezsebelt (londoni, párizsi, New York-i és svéd szervezetektől).

)
Tiszta levegő (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +30, +36 °C
Minimum: +14, +20 °C

A többórás napsütést időnként gomolyfelhők zavarják, legfelejebb délen lehet elvétve egy-egy zivatar. Mérsékelt szél mellett 31, 36 fokos maximumhőmérsékletekere számíthatunk. Vasárnap sem érkezik front, fokozódik a kánikula. A migrén mellett a keringési panaszok is gyakoriak lehetnek, egyre többen tapasztalhatnak alvászavarokat is. A tűző napon fennáll a napszúrás és a hőguta kockázata. A déli órákat javasolt árnyékos, hűvös heéyen tölteni. Az érzett hőmérséklet még a mért értkeknél is magasabb lesz. A légszennyezettség közepes, kissé növekszik. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Megterhelő hőség (Napi középhőmérséklet 25 fok felett várható)