Magyar alkalmazás segíti a diabétesszel, krónikus betegségekkel élőket

Elérhetővé vált a magyar fejlesztésű, ingyenes laborom betegtámogató alkalmazás új verziója iOS és android telefonokra. Az alkalmazás a cukorbetegeknek és egyéb krónikus betegséggel élőknek nyújt segítséget állapotuk menedzselésében.

Kevés, nemzetközileg is komoly eredményt elérő magyar appot ismerünk. A diabéteszeseket és egyéb krónikus betegeket támogató laborom alkalmazás viszont ezek között van: az app első, androidon magyarul és angolul elérhet „teszt” verzióját mintegy 45 ezer beteg töltötte le. Az alkalmazásba betegek és orvosok százainak visszajelzéseit építette bele a fejlesztőcsapat, így alakult ki a jelenleg ingyenesen letölthető laborom alkalmazás.

Az app segítségével tárolhatjuk és rendszerezhetjük otthoni méréseinket: vércukorszint, inzulin - és szénhidrátbevitel, fotókkal támogatott étkezési napló, vérnyomásnapló, kalóriabevitel, súlynapló, BMI napló. Tételesen követhetjük az egyes laborértékeink alakulását, valamint beállíthatjuk a gyógyszereinket és emlékeztetőt is rendelhetünk hozzá. Visszajelzéseink alapján pedig a rendszer megmutatja, hogy mennyire sikeresen tartjuk magunkat a kitűzött terápiához.

Különösen nagy segítséget jelent az alkalmazás diabétesszel élőknek: amellett, hogy a mért vércukrot felvihetjük reggeli éhomi, étkezés előtti/utáni és egyéb mérésként is, a beadott inzulin mennyiségét és annak fajtáját (gyors, lassú, mix) is megadhatjuk, sőt a bevitt szénhidrát mennyisége mellett fotót is készíthetünk az ételünkről. A vércukor-, vérnyomás-, súly- és gyógyszernapló, valamint a laborleletek eredményeit kedvünk szerint állítható grafikonokon is megtekinthetjük, sőt, elküldhetjük kezelőorvosunknak is .pdf dokumentumként. A laborom segítségével a beteg felkészülten érkezik a rendelésre, így az a ritka és rövid alkalom jobb megértéssel, pontosabb terápia beállításával zárulhat.

A laborom csapata számára azonban nem ért véget a fejlesztés; folyamatosan javítani fogják az alkalmazást a betegek és szakemberek visszajelzései, segítsége alapján. A közeljövőben azon dolgoznak, hogy minél több úgynevezett okos mérőeszközzel legyen képes kommunikálni a laborom app (bluetooth-os, wifi-s és NFC-s vércukormérőkkel, vérnyomásmérőkkel, okos mérlegekkel, aktivitáskövetőkkel), így még egyszerűbb lesz a mért adatok bevitele. A Google Fit és Health Kit integráció lehetőséget teremt a széles körben használt egészségügyi és fitness appok és a laborom közti adatátvitelre is.

)
Sebkezelési rutin (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +15, +22 °C
Minimum: +10, +15 °C

Hazánkban szombaton délelőtt többnyire erősen felhős, borult lesz az ég, északon lehet szakadozottabb a felhőzet. Elszórtan, főleg délen számíthatunk esőre, záporra. Délután továbbra is sok lesz felettünk a felhő. Délen többfelé lehet eső, zápor, máshol nagy csapadék nem valószínű. A szél napközben élénk északnyugati lesz. Hajnalban 10, 15 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 15, 22 fok között alakul. Késő este 10, 15 fok lesz. Szombaton hidegfronti hatás várható, nagy terhelés éri a szervezetet. Erős görcsös panaszok léphetnek fel, többek között görcsös fejfájás, izom- és hasi görcsök is jelentkezhetnek. Romolhat a szívbetegek állapota, az arra hajlamosak keringési és vérnyomáspanaszokat tapasztalhatnak. Csökken a hőérzet, romlik a komfortérzet. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció közepes, alig változik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Eső