Lábszőrbeültetéssel a kopaszság ellen?

A hajbeültetéshez nagyon finom, vékony szőrszálakra van szükség, éppen olyanra, amilyen a legtöbb férfi lábán található. Az orvosok szerint meglepően természetes hatást kelthet, ha sikerül a páciens saját lábszőrét a kopaszodó fejbőrbe ültetni.

"A hajbeültetés hagyományos módszerével kapcsolatban számos probléma merül fel, ezért úgy határoztunk, hogy teljesen új szempontból közelítünk a haj transzplantáció felé" - mondta Dr. Sanusi Umar, a Los Angeles-i Kalifornia Egyetem bőrgyógyász-szakértője. - "A hagyományos hajátültetési eljárás során általában a páciens tarkójáról ültetik át a hajszálakat a kopaszodó homloki részekre, pedig történetesen éppen ezen a területen a legerősebb a szőr, emiatt minden igyekezet ellenére természetellenes hatása lesz a beültetett hajnak" - tette hozzá Dr. Umar.

Umar szerint a másik általános probléma, hogy az emberek nagyon eltérő mértékben kopaszodnak, így néhány páciens esetében hátul sincs elegendő haj, amit előre lehetne ültetni, valamint a hajhagymák fejbőrből történő kiszedése apró hegeket hagyhat hátra.

Az új módszer alkalmazásával viszont a páciens egész testfelületéről összegyűjtik a szőrszálakat. "Ezzel a technikával kombinálni lehet a különféle erősségű szőrszálakat a durva szakálltól kezdve a sokkal finomabb szerkezetű mellkas- vagy lábszőrig, attól függően, hogy milyen erősségű a páciens hajszerkezete" - magyarázta Dr. Umar. Ezzel az eljárással akár 20-30.000 szőrszálat is be lehet ültetni, ami komoly segítséget jelenthet a súlyos kopaszsággal küzdő férfiak számára is.

A kísérleti hajbeültetések után Umar megfigyelte, hogy a fejbőrbe ültetett lábszőrszálak 75-80 százaléka jól beilleszkedett az új környezetbe, és 3-4 évvel a beültetést követően is csak minimális mértékben hullott ki újra a páciensek haja.

Dr. Umar tanulmányának részleteit az Archives of Dermatology című tudományos folyóirat februári számában publikálták.

Animáció: HáziPatika.com

)
Sebkezelési rutin (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +22, +27 °C
Minimum: +7, +12 °C

Hazánkban csütörtökön délelőtt általában közepesen felhős időre készülhetünk, csapadék nem valószínű. Délután a napsütés mellett fátyol- és gomolyfelhők is lesznek az égen, de ezekből csapadék nem alakul ki. A szél napközben élénk nyugati lesz. Hajnalban 7, 12 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 22, 27 fok között alakul. Késő este 15, 20 fok lesz. Csütörtökön gyenge hidegfront hat a szervezetre. Az érzékenyeknél görcsös fejfájás, valamint izom- és hasi görcsök is jelentkezhetnek, az arra hajlamosak vérnyomás-ingadozást is tapasztalhatnak. Átmenetileg az ízületi problémák is fokozódhatnak. A szél kissé csökkenti a hőérzetet, a szabadban változó komfortérzet lesz jellemző. Az alvásproblémák mérséklődnek. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció közepes, alig változik. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Magas pollenkoncentráció