Koronavírus: így csökkentenék a halál kockázatát

Speciális fehérjéket állítottak elő Massachussettsi Műszaki Egyetem (MIT) kutatói. A szakemberek szerint ezek a fehérjék képesek leállítani a koronavírus által előidézett citokinvihart, vagyis az immunrendszer túlzott reagálását.

Az új típusú koronavírus által kiváltott citokinvihar károsítja a tüdőszöveteket és a Covid-19tüdőgyulladáshalálos kimenetelét idézheti elő. Azonban úgy tűnik, hogy már meg is találták a megoldást az amerikai szakemberek.

koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus kezelése, koronavírus gyógymód, koronavírus fehérje, koronavírus immunrendszer, koronavírus haláleset
koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus kezelése, koronavírus gyógymód, koronavírus fehérje, koronavírus immunrendszer, koronavírus haláleset

Speciális fehérjékkel a fertőzés ellen

Koronavírus: ezért hal meg több férfi, mint nő - részletek!

A citokin a jelzőmolekulák egy fajtája, amely a sejtkommunikációban, az immunválasz szabályozásában és az információközvetítésben játszik alapvető szerepet. A kutatók most olyan fehérjéket hoztak létre, amelyek hat különböző citokinreceptort másolnak, és képesek a citokinokhoz - például az immunmoduláló interferonhoz és interleukinhoz, valamint a kemokinokhoz - kapcsolódni. Ezen fehérjék kapcsolódási erejének laboratóriumi kísérleteiben a kutatók azt találták, hogy az általuk előállított módosított fehérjék képesek voltak hasonló erővel kapcsolódni a citokinokhoz, mint a természetes citokinreceptorok. A kutatók reményei szerint hamarosan megkezdhetik az antitestekhez hasonló fehérjék tesztelését emberi sejtekben és állatmodelleken is, és ezzel hatékony segítséget nyújthatnak a koronavírus-járvány halálozási arányának csökkentéséhez.

"Elképzelésünk szerint ezeket a speciális fehérjéket a szervezetbe fecskendezve eltávolíthatjuk a túlzott mennyiségű citokinokat, és mérsékelhetjük a koronavírus-fertőzés tüneteit" - magyarázta Rui Qinget, az MIT kutatója, aki egyben a tanulmány egyik szerzője. "Az általunk alkotott citokinreceptorok felszívják a mértéktelen citokinok többségét, amelyeket a citokinvihar bocsát ki" - fűzte hozzá David Jin, a tanulmány társszerzője.

Koronavírus-fertőzötten járt dolgozni egy román szívsebész - a részleteket olvassa el társportálunk, az nlc.hu cikkében!

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +17, +22 °C
Minimum: +7, +12 °C

Délelőtt többnyire gyengén felhős, derült lesz az ég, csapadék nem alakul ki. Délután folytatódik a napos, gyengén felhős idő, csapadék nem lesz. A szél napközben élénk északkeleti lesz. Hajnalban 7, 12 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 17, 22 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások:

Légnyomás emelkedés