Kígyóméreggel gyógyítanák ezt a betegséget

A tudósok több száz kígyófaj mérgét tesztelik, egyelőre laborban tenyésztett rákos sejteken.

Az Észak-Coloradói Egyetem biológuscsapata több száz kígyó mérgével végez vizsgálatokat, a rák ellenszerét keresve. Dr. Stephen Mackessy és csapata az első, akik a kígyóméreg összetevőinek lehetséges felhasználását kutatják e téren. "Ezek a vegyületek úgy fejlődtek ki, hogy más állatokat öljenek meg, tehát összességében élő szervezeteket pusztítanak el. Így tulajdonképpen nagyon is logikus ezek körében gyógykezeléseket keresni daganatos sejtek ellen" - magyarázta a kutatócsapat vezetője.

kígyóméreg, új gyógymód, rákkezelés, rák, daganatos betegségek, rákos megbetegedés,
kígyóméreg, új gyógymód, rákkezelés, rák, daganatos betegségek, rákos megbetegedés,

Biztató eredmények

A tudósok egyelőre laboratóriumban tenyésztett rákos sejteken kísérleteznek. Eddig azt tapasztalták, hogy a mell- és vastagbéldaganatokat nagyon gyorsan képes elpusztítani a kígyóméreg, az adagolást viszont elég nehéz eltalálni. Emellett nagy kihívást jelent, hogy a mérget úgy juttassák be a rákos sejtekbe, hogy az az emberi test többi részére nézve ne járjon végzetes következményekkel.

A legerősebb kígyóméregből készülhet fájdalomcsillapító - olvassa el a részleteket!

Egyes tanulmányok szerint különböző kígyók mérge képes egyedi módon támadni az emberi szervezet rákos sejtjeit. A tudóscsoportnak most lehetősége nyílt a világ minden tájáról származó több száz kígyófaj egyedeinek mérgében tanulmányozni az összetevőket és fehérjéket. Egy új technológia ugyanis lehetővé teszi, hogy a méregből adott összetevőket szűrjenek és vonjanak ki.

Az egyik kígyó mérge képes a mellrák, illetve kis dózisban alkalmazva a vastagbélrák elpusztítására is, a melanómát azonban nem öli meg. Más egyedek mérge viszont agresszívan támadja ezt a bőrdaganattípust - ismertette Tanner Harvey PhD-hallgató, aki a viperák mérgét kutatja.

A tudományos munka jelenleg még előzetes kutatási fázisban van, de kutatók az remélik, hogy egy nap majd eljutnak az embereken végzett klinikai vizsgálatokig is. Addig viszont még sok munka vár rájuk.

Forrás: denver.cbslocal.com

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +16, +27 °C
Minimum: +12, +17 °C

Hazánkban kedden délelőtt általában erősen felhős lesz az ég, többfelé várható zápor, zivatar. Délután folytatódik a változóan, legtöbb helyen erősen felhős idő, és további záporok, zivatarok alakulhatnak ki. A szél napközben eros északnyugati lesz. Hajnalban 12, 17 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 16, 27 fok között alakul. Késő este 11, 16 fok lesz. Kedden hidegfronti hatás érvényesül. Egész nap jelentkezhetnek panaszok, amik akár erősek is lehetnek. Görcsös fejfájás, izpm- és hasi görcsök léphetnek fel, romolhat a szívbetegek állapota. Gyakoriak lehetnek a keringési panaszok és a vérnyomás-ingadozás is. Zivatarokban romolhat az asztmások állapota. Csökken a hőérzet, alacsony lesz a komfortérzet. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció közepes, alig változik. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Eső