Kettős előny a keserűcsokinál

A sötét változat egészségesebb és hosszabb időre űzi el az éhséget.

Az étcsokoládé segít az étvágycsökkentésben, mivel sokkal inkább elveszi az étvágyat, jobban telít, mint a tejcsokoládé. A Koppenhágai Egyetem kutatói szerint a keserűcsokoládé egyaránt csökkenti az édesség utáni, valamint a sós és zsíros csipszek utáni vágyat. S hogy milyen egyéb egészséges hatása van még? Kedvező zsírsavösszetétele és antioxidáns tartalma miatt számít egészségesnek, ráadásul csökkenti a falási rohamokat is.

Mindez egyetemistákkal végzett kutatások kapcsán derült ki, akiknek a csokievés előtt és után koplalniuk kellett ugyan, utána azonban pizzával kínálták meg őket. A kutatók rögzítették, hogy ebből hány kalóriányit fogyasztottak, mikor mennyire voltak éhesek, mennyire vágytak más éhségcsillapító falatokra, és mennyire ízlett nekik a kísérleti csokoládé, amely az egyik csoport esetében tej-, a másik csoportnál étcsoki volt.

Kiderült, a sötét változatot evők 15%-kal kevesebb kalóriányit fogyasztottak a pizzából, mint a tejcsokoládét fogyasztók. Érdekes, hogy a sós nassolnivalókból is kevesebbet kívántak a keserűcsokoládét evők. Aki tehát hízásra vagy nassolásra hajlamos szeretteinek szeretne a jövőben édességgel örömöt szerezni, inkább keserűcsokis nyalánkságot ajándékozzon, mint tejcsokisat.

Forrás:
www.wissenschaft.de

)
Sebkezelési rutin (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +23, +28 °C
Minimum: +9, +14 °C

Délelőtt a napsütést időnként gomolyfelhők zavarják, csapadék azonban nem lesz. Délután folytatódik a változóan felhős idő, legfeljebb a Dunántúlon fordulhat elő egy-egy kisebb zápor. A szél napközben eros nyugati lesz. Hajnalban 9, 14 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 23, 28 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások: