Kedd - a hét legnyomorúságosabb napja

Egy brit kutatócsoport felmérései alapján kiderült, az emberek kedden érzik magukat a lehető legrosszabbul.

A London School of Economics kutatói 22.000 fő részvételével zajlott felméréseik során két hónapig figyelték a résztvevők hangulatváltozásait. A hangulatingadozásokat egy iPhone készülékre fejlesztett alkalmazással, a Mappiness hangulatelemző alkalmazással rögzítették.

Mindezidáig bárkit megkérdeztek volna, egészen biztosan a hétfőt jelölte volna meg mint a hét legrosszabb napját, ám a londoni kutatócsoport által összegyűjtött adatok alapján a hét első munkanapja bizony ok nélkül él ilyen negatív előjellel a fejünkben. A kutatók végül megállapították, hogy a legtöbb rossz hangulatról tanúskodó választ kedden kapták. Az ok e mögött az lehet - vélik a vizsgálatot végző szakemberek -, hogy kedden már jócskán a munkahét sűrűjében kell tevékenykedni, a hétvége pedig még igen távolinak tűnik innen nézve.

A szakemberek a telefonos program segítségével persze már nem csak egyszerűen hangulati adatokat tudnak gyűjteni, de térben is el tudják helyezni a válaszadókat, vagyis az is külön számításba vehető részletté vált, hogy éppen hol tartózkodik a válaszadó. A kutatók ezek alapján azt is megállapították, hogy a felmérésben résztvevők számára a legideálisabb hely Bournemouth bizonyult, mivel az itt tartózkodó válaszadók 82%-a mindig elégedett hangulatról tanúskodó választ küldött el a készülékéről.

A szakemberek szerint az ilyen részletes adatgyűjtés sokkal pontosabb és több szempontból elemezhető eredményeket szül, és óriási előrelépést jelent, hogy ma már kifinomult alkalmazásokat lehet erre használni a mobiltechnológia fejlődésének hála.

Forrás: Medipress hírszolgálat

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +18, +29 °C
Minimum: +7, +12 °C

Hazánkban kedden délelőtt nyugat felől csökken a felhőzet, de keleten elszórtan záporok kialakulása várható. Délután tovább szakadozik, csökken a felhőzet, hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap. A szél napközben élénk északkeleti lesz. Hajnalban 7, 12 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 18, 29 fok között alakul. Késő este 11, 18 fok lesz. Kedden ugyan markáns front nem érkezik, a körülmények viszont kettősfront jellegű légköri helyzethez hasonlítanak. Felerősödhetnek a keringési és vérnyomáspanaszok, nyugaton migrén, keleten görcsös fejfájás jelentkezhet. Többen alvásproblémákkal küzdhetnek, a szabadban ingadozó hő- és komfortérzettel érdemes számolni. Gyakori lehet az ingerlékenység is. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció közepes, alig változik. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Magas pollenkoncentráció