Hathatós kezelés vásárlási mánia ellen

Az Erlangeni Egyetemi Klinika arról számolt be, hogy minden második vásárlási függőségben szenvedő betegnek gyógyulást hozó terápiát sikerült kidolgozniuk. A hatvan kezelt személy felének a terápiát követő félévben nem tért vissza kóros vásárlókedve.

A betegek 8 fős csoportokban 12 ambuláns kezelésen vesznek részt, az ülések egyenként 90 percig tartanak. Időközben várólistát kellett létrehozni, annyi a jelentkező az egy-másféléves kezelésre.

A vásárló szenvedélybetegek, ha csak tehetik, vásárolnak, akkor is, ha az árura egyáltalán nincs szükségük, sokszor egyszerre többet is megvesznek a kívánt áruféleségből, tartós fogyasztási cikkből. A hajtóerő a vásárláskor érzett öröm.

Martina de Zwaan, a klinika Pszichoszomatika és Pszichoterápia Osztályának vezetője hangsúlyozta, hogy a vásárlási függőség jól elkülöníthető az egyszerű túlzott fogyasztástól. A betegeknél általában egyidejűleg más pszichés problémák is jelzik a bajt, kóros félelem, depresszió és evészavar társul szenvedélyükhöz.

A kóros viselkedés Nyugat-Európában sokkal gyakoribbnak látszik, Németországban az emberek 5-8%-a veszélyeztetett. Az érintettek, férfiak és nők egyformán, a legkülönbözőbb jövedelmű és képzettségű rétegekből kerülnek ki, de valamivel több a fiatal, mint az idős beteg. Kezelésre viszonylag keveseknek van szükségük.

Forrás:
www.standard.de

)
Sebkezelési rutin (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +15, +22 °C
Minimum: +10, +15 °C

Hazánkban szombaton délelőtt többnyire erősen felhős, borult lesz az ég, északon lehet szakadozottabb a felhőzet. Elszórtan, főleg délen számíthatunk esőre, záporra. Délután továbbra is sok lesz felettünk a felhő. Délen többfelé lehet eső, zápor, máshol nagy csapadék nem valószínű. A szél napközben élénk északnyugati lesz. Hajnalban 10, 15 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 15, 22 fok között alakul. Késő este 10, 15 fok lesz. Szombaton hidegfronti hatás várható, nagy terhelés éri a szervezetet. Erős görcsös panaszok léphetnek fel, többek között görcsös fejfájás, izom- és hasi görcsök is jelentkezhetnek. Romolhat a szívbetegek állapota, az arra hajlamosak keringési és vérnyomáspanaszokat tapasztalhatnak. Csökken a hőérzet, romlik a komfortérzet. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció közepes, alig változik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Eső