Fontos listán egy magyar kutatóprofesszor

Horváth Tamás, a Yale Egyetem Orvostudományi Karának és az Állatorvostudományi Egyetem (ÁTE) Anatómiai és Szövettani Tanszékének kutatóprofesszora is bekerült a világ legtöbbet idézett kutatói közé.

Örömteli hírt közölt az Állatorvostudományi Egyetem (ÁTE). Egyik kutatóprofesszoruk felkerült a világ legtöbbet idézett tudósait felsoroló listára. Horváth Tamás az ÁTE Anatómiai és Szövettani Tanszékének oktatója, aki harmadik generációs állatorvosként Budapesten végzett 1992-ben. A PhD-fokozatot szintén Magyarországon szerezte biológiai tudományokban.

Kutatási területe a központi idegrendszer endokrin szabályozásban betöltött szerepének vizsgálata. Tudományos munkásságának eredményeit a táplálkozáskutatásban is hasznosítják.

kutatás, kutató, tudomány, tudós
Fontos listára került egy magyar kutatóprofesszor. A fotó illusztráció, forrás: Getty Images

A legjobbak között

A professzor a több tudományterületet együttesen számba vevő, úgynevezett cross-field kategóriában rendelkezik olyan sokat idézett publikációkkal, amelyek a hivatkozások száma alapján bekerültek a legjobb 1 százalékba.

A lista elkészítésénél a 2011 és 2021 között megjelent legidézettebb, legfeljebb 30 szerzőjű közleményeket vették figyelembe. Horváth Tamás a Yale Egyetem oktatójaként szerepel a legtöbbet idézett kutatók névsorában.

Nem ő az egyetlen

A listán egyébként további négy, magyar intézményekben kutató szakember is megtalálható: Ferdinandy Péter és Győrffy Balázs a Semmelweis Egyetemről, Demetrovics Zsolt az ELTE-ről, valamint Szolnoki Attila, aki az MTA munkatársa. A teljes lista itt érhető el.

A legfrissebb tartalmainkért kövessen minket a Google Hírekben, Facebookon, Instagramon, Viberen vagy YouTube-on!

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Kettős front
Maximum: +1, +5 °C
Minimum: -4, +2 °C

Párás, borongós időre kell számítani. Az északkeleti tájakat kivéve többfelé lehet eső, nyugaton havas eső, hó is. Mérsékelt szél mellett 1, 5 fokig melegszik a levegő. Pénteken kettősfronti hatás érvényesül, erősebb panaszok délen, délnyugaton és nyugaton lehetnek. Ismét gyakorivá válhat a fejfájás, emellett a keringési és vérnyomáspanaszok is megszaporodhatnak. Csökken a hőérzet, alacsony lesz a komfortérzet, sok tünet jelentkezhet. Érdemes megnézni a meteogyógyász® mai videóját! A légszennyezettség magas, kissé csökken. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások: