Európában méregdrága lesz a dohányzás

Legalábbis a szerdán Brüsszelben az Európai Bizottság elé terjesztett tervek szerint. A dohányárukat folyamatosan növelt adó sújtaná, melynek eredményeképpen 2014-ben egy doboz cigaretta árának legalább 63%-át az adó fogja kitenni.

A brüsszeli kormány ezzel az intézkedésével akarja a lakosságot leszoktatni káros szenvedélyéről. Az intézkedés bevezetéséhez a tagállamok egyhangú döntésére van szükség.

Jelenleg Európában igen eltérő árakkal kell számolnia a dohányzóknak. Németországban a kedvenc cigarettamárka egy dobozáért cserébe átlagosan 4,71 eurótól kell megválni. Angliában kell a legmélyebbre nyúlni a zsebbe, ha valaki cigarettázni óhajt. Ott egy 20 szálas csomag már 8,12 euróba kerül. Egyelőre Lettország a legolcsóbb dohányos paradicsom, mindössze 1,19 euróért lehet kapni egy dobozt, annak ellenére, hogy az ár háromnegyede adó. Az uniós beavatkozás természetesen kiegyenlítené az árakat is. Kovács László, uniós adóügyi biztos reményei szerint az intézkedés öt év alatt a dohányosok 10 százalékát szoktatja majd le a füstölgésről. Uniós adatok szerint évente 650.000 európai polgár hal meg dohányzása következtében.

Forrás:
www.aerzteblatt.de

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +23, +28 °C
Minimum: +8, +13 °C

Délelőtt sok napsütés várható, csapadék nem lesz. Délután napos, kora nyárias időre készülhetünk, a megjelenő gomolyfelhőkből csapadék nem alakul ki. A szél napközben élénk déli lesz. Hajnalban 8, 13 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 23, 28 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások: