A rágógumi gyógyszer

A rágógumi segít a beleknek a műtét utáni regenerálódásban, a bélműködés újraindulásában. A londoni St. Mary's Hospital azon másfélszáz bélműtött páciense, aki hajlandó volt naponta három rágógumi rágcsálására, hamarabb hagyhatta el a kórházat.

A teljes bélszakaszok eltávolításával járó műtéti beavatkozások gyakori következménye, hogy sérül és nehezen áll helyre a bélműködés: bélrenyheség és emésztési hiányosságok lépnek föl. A betegek rosszullétről, fájdalmakról, székrekedésről panaszkodnak. Miután az egészségesek is tapasztalhatták, hogy a rágógumi rágása nyomán éhesek lesznek, emésztőrendszerük felkészül a táplálékfogadásra, és olykor beleik is jeleznek, felmerült az ötlet, nem lehetne-e rágógumival ösztökélni a beleket működésük helyreállítására. A rágógumi kedvező hatását ellenőrzendő a londoni kórház 158 bélműtéten átesett betegét arra kérték, hogy naponta háromszor mintegy 5-45 percen át rágózzanak. A hatást a bélmozgások visszatéréséhez szükséges és a bélgázképződés megindulásáig eltelt idő mérésével határozták meg. A rágógumit rágó páciensek esetében a visszatérő bélműködés ezen egyértelmű jelei átlagosan egy nappal hamarabb mutatkoztak, mint a rágógumit nem használó kontrollcsoport betegeinél, akik így később hagyhatták el a kórházat.

A rágógumi rágásával azt sugalljuk az emésztőrendszernek, hogy táplálék érkezik, ezért aktívabban kezd működni, de természetesen közvetlenül a műtét után nem volna célszerű annyit és olyan ételeket fogyasztani, amelyek a bélműködést rendesen beindítanák. A rágógumi igazi táplálék nélkül is jó szolgálatot tesz, megindítja a nyál- és emésztőnedv termelést, a hormonelválasztást és az enyhe bélmozgásokat is. Az mindenesetre újdonság, hogy a belek ettől jobban is regenerálódnak, a fájdalmak és kellemetlen tünetek is visszaszorulnak.

Forrás:
JAMA

)
Könnyedén az allergia tüneteivel szemben (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +33, +38 °C
Minimum: +15, +23 °C

Sok napsütés várható, a kevés gomolyfelhőből csapadék nem alakul ki. Már az éjszakák sem hoznak kellő felfrissülést, napközben pedig 35 fok körüli hőség várható, néhol 38 fok is lehet. Szerdán hőségre kell készülni, front nem érkezik. Egyre gyakoribbak az alvászavarok, napközben pedig sokan nyűgösek, idegesek a kialvatlanság miatt. Az időseket és a szívbetegeket nagy terhelés éri, de az egészséges szervezettel rendelkezők is nagy igénybevételre készüljenek. Fennáll a napszúrás és a hőguta kockázata, a déli órákban lehetőség szerint javasolt árnyékos, hűvös helyre húzódni! A légszennyezettség közepes, kissé növekszik. A légnyomás gyengén süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások:

Megterhelő hőség (Napi középhőmérséklet 25 fok felett várható)