A jövőben a neten is megérinthetjük egymást

Egy bőrtapasz segítségével a jövőben az interneten keresztül is megérinthetik egymást az emberek. A különleges fejlesztés virtuálisan kommunikálja az érintést.

Tíz perc simogatás erre képes - kattintson!

A puha, drót nélküli szilikonos műszer a bőrhöz tapad és vibráló ingert ad. Készítői abban reménykednek, hogy egy napon segíthet abban, hogy az emberek online - beszélgetés vagy játék során - is megérinthessék egymást.

érintés, online világ, bőrtapasz, virtuális érintés,
érintés, online világ, bőrtapasz, virtuális érintés,

A jövő érintése

A tapasz összekapcsolható okostelefonokkal és tabletekkel. Az NFC - vagyis a kis hatótávolságú kommunikáció - vagy a vezeték nélküli töltésen alapuló technológia kihasználásával drót, valamint elem vagy akkumulátor nélkülivé tették az új fejlesztést. Harminckét érzékelő segít az érintés érzetét kelteni viselője bőrén, miközben egy másik felületen módosítani lehet minden érzékelő rezgésszámát és amplitúdóját.

tapasz, bőrtapasz, tudományos fejlesztés, találmány, virtuális érintés,
tapasz, bőrtapasz, tudományos fejlesztés, találmány, virtuális érintés,

Korábban mások is próbálkoztak már hasonló technológiával, azok azonban olyan gátló tartozékokat is tartalmaztak, mint a drótok és elemek. "Elképzelhető, hogy mindenütt létező dologgá válhat a belátható jövőben az, hogy virtuális érintést küldünk, miközben videohívást folytatunk a családunkkal" - fogalmazott Yonggang Huang kutató.

Az eszköz - a játék és a szórakoztatás nyilvánvaló lehetőségein túl - nagy hatású lehet a társas kapcsolatokban és a klinikai orvoslásban, valamint olyan területeken is, amelyeket ma még elképzelni sem tudunk - magyarázta John A. Rogers, az illinoisi Northwestern Egyetem McCormick Mérnöki Iskolájának professzora.

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +16, +27 °C
Minimum: +12, +17 °C

Hazánkban kedden délelőtt általában erősen felhős lesz az ég, többfelé várható zápor, zivatar. Délután folytatódik a változóan, legtöbb helyen erősen felhős idő, és további záporok, zivatarok alakulhatnak ki. A szél napközben eros északnyugati lesz. Hajnalban 12, 17 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 16, 27 fok között alakul. Késő este 11, 16 fok lesz. Kedden hidegfronti hatás érvényesül. Egész nap jelentkezhetnek panaszok, amik akár erősek is lehetnek. Görcsös fejfájás, izpm- és hasi görcsök léphetnek fel, romolhat a szívbetegek állapota. Gyakoriak lehetnek a keringési panaszok és a vérnyomás-ingadozás is. Zivatarokban romolhat az asztmások állapota. Csökken a hőérzet, alacsony lesz a komfortérzet. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció közepes, alig változik. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Eső