Kisimult, fiatalos arc: ezt tudja a népszerű kezelés

Már biztosan észrevettük, hogy amikor a fejtetőn szoros copfba kötjük a hajunkat, akkor feszesebbé válik az arcbőrünk, különösen a szemünk mellett és az állkapcsunkon. Ugyanezt a hatást képes elérni egy modern ráncfelvarró eljárás is, az úgynevezett ponytail facelift, vagyis a „lófarok arcplasztika”. Mutatjuk, milyen hatással és mellékhatással kell számolnunk, ha ezt a fiatalító megoldást választjuk.

A hagyományos ráncfelvarrás kistestvérének számító, rejtett bemetszésekkel végzett „mini arcplasztika” – vagy más néven a lófarok arcplasztika – fiatalosabb és feszesebb kinézetet kölcsönöz, mindezt kisebb költségért és rövidebb felépülési időért cserébe. Az alábbiakban – a Women’s Health-nek nyilatkozó szakértők elmondása alapján – bemutatjuk, mit kell tudni erről az eljárásról.

arcplasztika, ráncfelvarrás, fiatalító eljárás, műtét
Az eljárás fiatalosabb és feszesebb kinézetet kölcsönöz, mindezt kisebb költségért és rövidebb felépülési időért cserébe. Fotó: Getty Images

Mi a lófarok arcplasztika és kinek ajánlott?

Ezt a modern arcplasztikai eljárást főként azoknak a 40 év körüli pácienseknek ajánlják, akik a botoxkezelésnél már látványosabb ránceltüntető megoldást szeretnének, de még nem rendelkeznek nagyon mély ráncokkal és nincs durván megereszkedve a bőrük – ebben az esetben ugyanis már a hagyományos faceliftre lenne szükség. A lófarok arcplasztika kisimítja az arc felső részét – a homlokot, a halántékot és a szem körüli részt –, illetve csökkenti az állkapocsbőr megereszkedésének mértékét.

A ráncok halványítását, eltüntetését célzó bemetszéseket a haj vonalában, a fejbőrön, illetve a fülek mögött ejtik, így (a gyógyulást követően) egyáltalán nem látszanak a beavatkozás nyomai – még akkor sem, ha copfba vagy kontyba fogjuk a hajunkat. Az eljárás másik előnye, hogy – mivel a hagyományos arcplasztikához képest kevésbé agresszív – hamarabb visszatérhetünk a munkánkhoz és a mindennapi tevékenységeinkhez, hiszen gyorsabban felépülünk.

Olcsó húsnak híg a leve
A szépészeti beavatkozások nem tartoznak a legolcsóbb műtétek közé, az árakat azonban jelentősen befolyásolja, hogy melyik városban és mennyire tapasztalt szakemberrel tervezzük elvégeztetni az arcplasztikát. Fontos megjegyezni ugyanakkor, hogy ha egy összeg túl olcsónak hangzik ahhoz, hogy igaz legyen, akkor valószínűleg átverésről vagy silány minőségű szolgáltatásról van szó. Az ilyen műtéteket nem szabad spórolni, és minden esetben győződjünk meg arról is, hogy a választott sebész rendelkezik a szükséges engedéllyel, tanúsítvánnyal és tapasztalattal.

Ezekkel a mellékhatásokkal kell számolnunk

Mivel egy műtétről van szó, amely során vágásokat ejtenek a bőrünkön, bizonyos erősségű fájdalmat biztosan érezni fogunk majd a gyógyulás során. A kellemetlenségek azonban jellemzően az elviselhető tartományban maradnak. A vágások miatt megjelenhet véraláfutás vagy duzzanat is, ami általában 7-10 napon belül teljesen eltűnik. Nagyon ritka mellékhatásként tartják számon az erős vérzést, a nagyon lassú gyógyulást és a bőr elszíneződését. A lófarok arcplasztika legnagyobb hátrányának pedig a visszafogott, kevésbé látványos eredményt és a korlátozott élettartamot nevezték a szakértők.

A betegek többsége már egy hét után vissza tud térni a munka világába, a megerőltető tevékenységektől azonban két hétig tartózkodni kell. A műtét nyomainak teljes eltűnése általában egy hónapon belül megtörténik, 2-3 hónap elteltével pedig már biztosan semmilyen műtéti utóhatás nem érezhető. Ha mindennek tudatában úgy érezzük, kipróbálnánk ezt a beavatkozást, konzultáljunk egy megbízható plasztikai sebésszel, és kérjük ki véleményét, hogy számunkra valóban ez lehet-e a legjobb öregedéslassító eljárás.

A legfrissebb tartalmainkért kövessen minket a Google Hírekben, Facebookon, Instagramon, Viberen vagy YouTube-on!

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Melegfront
Maximum: +5, +11 °C
Minimum: -5, +3 °C

A közepesen vagy erősen felhős időben többfelé vegyes halmazállapotú csapadék is lehet. Erős lesz a nyugatias szél, 5, 11 fokos maximumokat mérhetünk. Szerdán eleinte gyenge melegfronti hatás lesz tapasztalható, a fokozottan érzékenyeknek nehezebb éjszakájuk lehet, emellett fokozódhatna a gyulladásos tünetek is. Napközben a szeles, változékony időben keringési panaszok és vérnyomás-ingadozás jelentkezhet, a fejfájás és a migrén szintén gyakorivá válhat. További fontos részletek a meteogyógyász® mai videójában! A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A légnyomás gyengén süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások: