Emiatt hal meg a legtöbb 20-30-as nő!

A Magyar Dermatológiai Társulat immár ötödik alkalommal rendezte meg az országos Melanoma Napot, melynek keretében a szakorvosok az egész országban ingyenes bőrgyógyászati vizsgálattal és tanácsadással várták azokat, akik nemcsak napolajjal kívánják védeni bőrüket a káros ultraibolya sugárzások ellen.

"Mielőtt bőrét a Napnak mutatja meg, mutassa meg bőrgyógyászának is!" - tűzte zászlajára jelmondatát a Magyar Dermatológiai Társulat, és május 3-án arra is fel szerették volna hívni a figyelmet, hogy a melanóma kialakulásában nagy szerepet játszó öröklött tulajdonságok (világos bőr, nagyszámú anyajegy, családban előforduló melanóma) mellett a megváltozott életmódból származó rizikófaktoroknak is jelentős szerep tulajdonítható a bőrdaganatok e fajtájának kifejlődésében.

A dermatológusoktól gyakran hallhatjuk, hogy a nyári strandszezonban kiemelten nagy figyelmet kell fordítani bőrünk védelmére, hiszen számos veszélyforrás létezik, amely a bőrdaganatok valamely formájának kialakulását okozhatja. Hogy ne csak a szezonális bőrvédelem jelentőségét, hanem a folyamatos odafigyelést is a középpontba állítsák, a tegnapi nap során több európai ország példáját követve hazánkban is számos helyszínen tartottak ingyenes bőrgyógyászati szűrővizsgálatot.

A szakorvosok azonban nagyon fontosnak tartják, hogy az emberek ne csupán évente egyetlen alkalommal szenteljenek figyelmet bőrüknek, hanem mind a 365 napon tegyenek annak megóvásáért, hiszen a melanóma 20-as és 30-as éveikben járó nők körében például a leggyakoribb haláloknak számít, ám a közhitelemmel ellentétben gyógyítható betegség, ha idejében felismerik és megkezdik a kezelését.

Olvasson többet a melanómáról egy korábbi cikkünkben!

Videó: HáziPatika.com

Értékelje a cikket!

Hogy érzi magát? Országos eredmény megtekintése >>
Hogy érzi magát?
Kirobbanó formában van? Válassza ki a lelki- és testi állapotához illő emojit és nézze meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!
Milyen most a lelkiállapota?
Letargikus vagyok
Kissé magam alatt vagyok
Kiegyensúlyozott vagyok
Jókedvű vagyok
Majd kiugrom a bőrömből
Hogy érzi magát?
Kirobbanó formában van? Válassza ki a lelki- és testi állapotához illő emojit és nézze meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!
Hogy érzi most magát fizikailag?
Teljesen hulla vagyok
Voltam már jobban is
Átlagos formában vagyok
Jól vagyok
Kirobbanó formában vagyok
Hogy érzi magát?
Lelkiállapot
Fizikai állapot
Legjobban:
Legrosszabbul:
További cikkek
Szóljon hozzá Ön is és olvassa el mások hozzászólásait

Bőrápolási kvíz

Mit jelent, ha valakinek "vegyes" a bőrtípusa?

Tippek

20-30 perces, néhány fogásból álló arcmasszázs is sokat lendít az arcbőr vérellátásán, frissességén, üdeségén és feszességén. Használjon hozzá tápláló arckrémet.