Új terápiás lehetőség a Borsod megyei kórházban: polarizáltfény-kezelés

Az országban elsőként a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei kórház nefrológiai központjában alakítottak ki olyan centrumot, amelyben a polarizált fény gyógyító erejét használják a teljes testfelület kezelésére.

Az eszköz tulajdonképpen egy különleges ágy, amelyet Fenyő Márta szabadalmaztatott. Fejlesztésében Klein Péter és egy magyar fejlesztő csapat vett részt. Ennek eredményeként született meg 2008-ban a Sensolite.

A borsodi megyeszékhelyen eddig egy gyógycentrumban volt elérhető a készülék, a mostani centrum átadása arra nyújt lehetőséget, hogy a megyei kórházban közvetlenül tudják azt használni a betegek gyorsabb gyógyulása érdekében. A Sensolite segítségével számos betegség kíméletes és hatékony gyógyítását lehet elősegíteni vagy jelentősen felgyorsítani, és hatásosan alkalmazható a betegségek megelőzésére preventív jelleggel is.

Elindult az Év Kórháza szavazás, voksoljon Ön is a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórházra.

Klein Péter elmondta, hogy amíg a hagyományos terápiák általában a beteg sejtekre, fertőzések esetében a baktériumok, vírusok elpusztítására fejtik ki hatásukat, addig a Sensolite különlegessége, hogy rövid idő alatt juttatja el a szervezet minden egyes sejtjéhez a polarizált fény létfontosságú gyógyító "információit".

Az emberi szervezetben percről-percre keletkező több millió hibás - később komoly betegségekért, rosszindulatú elváltozásokért felelős - sejt felismerésében és leküzdésében főszerepet játszó T-limfociták a polarizáltfény-kezelés hatására jelentős mértékben aktiválódnak és ezzel súlyos és kevésbé súlyos betegségek megelőzését teszik lehetővé, illetve elősegítik, gyorsítják a már kialakult betegségek leküzdését - magyarázta.

Fenyő Márta arról beszélt, hogy a készülék azért is jelent forradalmi áttörést az orvostudomány területén, mert a hamarosan nyilvánosságra kerülő klinikai kutatási eredmények alapján bizonyítást nyert, hogy e terápiának - egyebek mellett - rendkívül erős általános gyulladáscsökkentő hatása van.

Mint elmondta, e hónapban több hazai intézet - Országos Onkológiai Intézet, Semmelweis Egyetem - bevonásával kutatássorozat indul az egyre több áldozatot követelő vastagbélrák gyógyításával kapcsolatban. Várhatóan néhány hónapon belül Magyarország kerül a tudományos világ fókuszába, hiszen a Sensolite-nak köszönhetően olyan jelentőségű magyar orvosi találmány került be a terápiás lehetőségek sorába, amely számos területen forradalmasíthatja az orvostudományt - vélekedett a biofizikus.

)
Könnyedén az allergia tüneteivel szemben (X)

Olvassa el aktuális cikkeinket!

Az aranyeresség leggyakoribb tünete

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +33, +38 °C
Minimum: +15, +23 °C

Sok napsütés várható, a kevés gomolyfelhőből csapadék nem alakul ki. Már az éjszakák sem hoznak kellő felfrissülést, napközben pedig 35 fok körüli hőség várható, néhol 38 fok is lehet. Szerdán hőségre kell készülni, front nem érkezik. Egyre gyakoribbak az alvászavarok, napközben pedig sokan nyűgösek, idegesek a kialvatlanság miatt. Az időseket és a szívbetegeket nagy terhelés éri, de az egészséges szervezettel rendelkezők is nagy igénybevételre készüljenek. Fennáll a napszúrás és a hőguta kockázata, a déli órákban lehetőség szerint javasolt árnyékos, hűvös helyre húzódni! A légszennyezettség közepes, kissé növekszik. A légnyomás gyengén süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások:

Megterhelő hőség (Napi középhőmérséklet 25 fok felett várható)