Mit csinál a naturopátiás orvos?

A naturopátiás orvoslás a természet gyógyító erejében hisz, s olyan módszereket alkalmaz, amelyek serkentik a szervezet öngyógyító képességét. Ezért a gyógyulást támogató étrendet, gyógynövényeket, fizioterápiás gyakorlatokat használ. Ugyanakkor egyáltalán nem utasítja el a modern orvostudomány eredményeit.

A naturopátiát alkalmazó orvosok egyesítik a természet bölcsességét a modern tudomány szigorával. A hagyományos gyógyító módszereket, elveket és gyakorlatot helyezik előtérbe, a holisztikus (teljes körű), megelőző gyógyításra, az átfogó diagnózisra és kezelésre összpontosítanak.

Olyan protokollok vannak a segítségükre, amelyek minimalizálják az ártalmak kockázatát, s megkönnyítik a szervezet azon képességeinek helyreállítását, amelyek az egészség fenntartásához szükségesek. A naturopátiát alkalmazó orvos feladata tehát az, hogy megszüntesse a jó egészség elérése előtt álló akadályokat azzal, hogy gyógyító belső és külső környezetet hoz létre.

A naturopátiás orvos több időt szán az ismerkedésre

A naturopátia nem próbálkozik mindenféle betegség meggyógyításával. A leggyakrabban különféle allergiák, krónikus fájdalom, emésztési problémák, hormonális egyensúlyhiány, elhízás, légzőszervi megbetegedések, szívbetegségek, termékenységi problémák, menopauza, mellékvese fáradtság, rák, fibromialgia és a krónikus fáradtság szindróma esetén nyújt kezeléseket vagy kiegészítő kezeléseket. A gyakorlatába beleférnek kisebb műtétek (például ciszták eltávolítása vagy felületi sebek összevarrása), azonban nagyobb sebészeti beavatkozások nem szerepelnek a hatókörében. A naturopátia alkalmaz vényköteles gyógyszereket is, de alapvetően a természetes gyógyító ágensek használatára fókuszál.

A naturopátiás orvos meglátogatásakor a páciens nem fog alapvető különbségeket tapasztalni ahhoz képest, mintha egy új háziorvoshoz jelentkezett volna be. Legfeljebb az ismerkedésre szánt idő lehet hosszabb a szokásosnál, mert az orvos alaposan igyekszik felmérni a teljes kórtörténetet, a táplálkozási szokásokat, a stressz szintjét, a dohányzáshoz és az alkoholfogyasztáshoz, esetleg más élvezeti szerekhez való viszonyt. Az általános vizsgálatok mellett diagnosztikai teszteket is előírhat. Az alaposan összegyűjtött információk alapján aztán az orvos igyekszik egy személyre szabott egészségi stratégiát kidolgozni. Ha szükséges, ebben más orvosokat és egészségügyi szakembereket is bevon.

Az inzulinhiányt semmilyen természetes gyógymód nem tudja orvosolni, csupán sok kísérőjelenséget, tünetet lehet ellensúlyozni a komplementer medicina eszköztárából. A legnagyobb gondot nem is ezek kiválasztása okozza, hanem, hogy vajon mit szól az orvos. Részletek!

Az első látogatás akár 1-2 órát is igénybe vehet, de később a vizitek hossza orvostól és betegtől függően lecsökken fél-egy órára. A naturopátiás orvosnak elegendő időre van szüksége, hogy kérdéseket tegyen fel, és megértse a beteg egészséggel kapcsolatos céljait. Időre van szüksége, hogy információt gyűjtsön, hogy megfelelő vizsgálatokat írjon elő, és ismereteket adjon át a betegének a kezelésekkel kapcsolatban, s az egészségi állapot javításának menetéről.

A naturopátiás orvosok használhatnak diagnosztikai vizsgálatokat, hogy teljes mértékben megértsék a beteg egészségi állapotát. Emellett időt szánnak rá, hogy feltárják a beteg alapproblémáját. Ezt az utat követő orvosok értik és beszélik a hagyományos orvoslás nyelvét is. Tudnak úgy diagnosztizálni mint a modern orvoslást követő kollégáik, de a beteg számára egy teljesen új kezelési arzenált is bemutatnak. Ahelyett, hogy megvárnák egy betegség kialakulását, a naturopátiás orvosok elébe vágnak ezeknek, s elvágják az útjukat, mielőtt jelentkezhetnének.

Forrás: naturopathic.org

)
Könnyedén az allergia tüneteivel szemben (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +32, +37 °C
Minimum: +14, +22 °C

Sok napsütésre készülhetünk, néhol kialakulhat zápor, zivatar. Élénk északias szél mellett 32, 37 fokos maximumhőmérsékleteket mérhetünk. Hétfőn erős kánikula várható, front nem érkezik. Többeknél felléphetnek alvásproblémák, napközben pedig gyakori lehet a fáradékonyság és a dekoncentráltság. A tűző nap kerülendő, fennáll a napszúrás és a hőguta kockázata. Egyre többeknél emésztési problémák jelentkezhetnek, a puffadás lehet a leggyakoribb. A légszennyezettség közepes, kissé növekszik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Megterhelő hőség (Napi középhőmérséklet 25 fok felett várható)