G pontatlanság vagy orgazmus?

Ernest Grafenberg német származású orvos egy 1950-es cikkében említ először egy különleges területet a női hüvelyben, amely később G-pont néven terjedt el a köztudatban. Szerinte ez a fokozottan erogén zóna segíti a nőket a szexuális élvezetek eléréséhez.

Ejakulálhatnak-e a nők?

A női orgazmussal kapcsolatos tanulmányában a doktor azt állította, hogy ha ezt a területet stimulálják (közösüléssel, maszturbációval, stb.), akkor ez orgazmushoz juttathatja a nőt. A szexuális izgalom hatására a húgycsőbe torkolló, belső elválasztású mirigyek váladékot bocsátanak a húgycsőbe, s ez orgazmuskor kilövellhet. Tehát, ha nem is mindenki, de néhány hölgy képes az orgazmus elérésekor folyadékot ejakulálni, mivel szerinte ez a zóna, működésében megfelel a férfiak prosztatájának.

A kaliforniai könyvkiadó sikere

Grafenberg doktor felfedezésére igazából csak a nyolcvanas években figyeltek fel. Egy kaliforniai könyvkiadó három amerikai szexológus munkája alapján, megjelentetett egy könyvet, Grafenberg kezdőbetűje után a G-pontnak (vagy G-foltnak) elnevezett vaginális zónáról, amelynek ingerlése egy sajátságos, eddig nem ismert jelenséget, női ejakulációt válthat ki. A könyv szakmai körökön kívül is nagy szenzációt és komoly vitákat keltett, amelyek arról folytak, hogy a magömlés minden nőnél előfordul-e, vagy csak egyeseknél; mi az eredete; milyen mennyiségű és összetételű a kilövellt váladék.

Egy a sok közül?

Egyesek szerint a váladék nem is a húgycsőből jön, hanem a hüvelyből, vagyis azonos a hüvelyváladékkal, ami szexuális izgalom hatására bőven termelődik. Vannak, akik azt mondták, hogy nem találják preparálhatóan a G pontot, mert az nem egy szövet-féleség, hanem egy működés, ami csak az élő szervezetben van meg. Mások kétségbe vonták, hogy léteznének olyan mirigyek a női húgyhólyag alatt, amelyek ingerlés és szexuális izgalom hatására ondószerű váladékot ürítenének a húgycsőbe, ahonnan az orgasztikus összehúzódásoktól kilövellne. Tény, hogy az anatómiai ábrákon és metszeteken eddig nem lehetett látni ilyen mirigyeket. Ez persze nem zárja ki, hogy a hüvely elülső falán van egy olyan pont, amely szexuálisan ingerelhető. Azonban nem valamiféle mirigyekkel függ össze, hanem a csiklóval, amelynek töve a hüvelyen keresztül tapintható. Grafenberg eredeti cikkében az is benne van, hogy a női testben nincs olyan pont, amelyet szexuálisan ne lehetne ingerelni. A G pont csak egy lehet a sok közül, az is könnyen lehet, hogy nem egy kitüntettet pontról van szó, hanem a hüvely, a húgycső, a csikló és G-pont együttes működéséről - esetleg idegkötegről -, amelyek izgatás hatására a péniszhez hasonlóan vérrel telítődnek, s elvezetnek az orgazmusig: mondják a szakértők.

G pontgyűjtő akció

Mindenesetre a kérdés nem tekinthető lezártnak, s nincs kizárva, hogy sok nőnél mégis előfordulhat a húgycsőből származó magömlés, amely nem azonos a vizelettel. A szexológusok ugyanakkor figyelmeztetnek mindenkit, hogy ha nem találják hüvelyükben az állítólagos G pontot, akkor keressenek más érzékeny pontokat magukon, amivel fokozhatják a szexuális élet örömeit.

)
Sebkezelési rutin (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +23, +28 °C
Minimum: +9, +14 °C

Délelőtt a napsütést időnként gomolyfelhők zavarják, csapadék azonban nem lesz. Délután folytatódik a változóan felhős idő, legfeljebb a Dunántúlon fordulhat elő egy-egy kisebb zápor. A szél napközben eros nyugati lesz. Hajnalban 9, 14 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 23, 28 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások: