Naponta ennyi vizet kell inni

Napi folyadékszükségletünk mintegy 70 százalékát vízből és egyéb italokból kell biztosítanunk. De vajon mit jelent mindez a gyakorlatban?

Jobb-e az ásványvíz, mint a csapvíz? Részletek itt.

Testünk tömegének több mint fele vízből áll. Az éltető elemre szervezetünk számos folyamatának zökkenőmentes működéséhez szükség van, éppen ezért viszonylag nagy mennyiségben kell gondoskodnunk napi szintű pótlásáról. A pontos igény meghatározása ugyanakkor nem könnyű feladat, mivel arra meglehetősen sok befolyásoló tényező kihatással van, kezdve például a nemtől és életkortól az évszakon át egészen a fizikai aktivitásig.

Gyermekkorban kevesebb folyadék is elég naponta, mint felnőtteknél
Gyermekkorban kevesebb folyadék is elég naponta, mint felnőtteknél

Virágh Barbara táplálkozási tanácsadó szerint a gyakran emlegetett napi két-két és fél liter folyadék átlagosan véve megállja a helyét felnőttek esetében. Nem mindegy ugyanakkor, hogy miből visszük be ezt a mennyiséget. Mi a baj az alkohollal? Mennyire támaszkodhatunk a magas folyadéktartalmú ételekre ? A szakember a legfontosabb tudnivalókat foglalja össze a témáról kaz alábbi videóban.

)
Tiszta levegő (X)

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +26, +32 °C
Minimum: +10, +20 °C

A napsütés mellett a gomolyfelhők is megnövekszenek, elszórtan kell záporra, zivatarra készülni, de nem fog mindenhol esni. Élénk lesz az északkeleti szél, a legmelegebb órákban 26, 32 fok közötti hőmérsékleteket mérhetünk. Szombaton frontmentes idő lesz, de továbbra is kettősfront jellegű tünetek jelentkezésére kell számítani. Görcsös és migrénes fejfájás is felléphet, gyakoriak lehetnek a keringési panaszok. Többen ok nélküli ingerlékenységet tapasztalhatnak. A hőérzet ingadozó, helyenként az esernyő is kellhet. A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás gyengén süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások:

Fülledtség (magas páratartalom 25 fok feletti hőmérséklettel)