Naponta ennyi vizet kell inni

Napi folyadékszükségletünk mintegy 70 százalékát vízből és egyéb italokból kell biztosítanunk. De vajon mit jelent mindez a gyakorlatban?

Jobb-e az ásványvíz, mint a csapvíz? Részletek itt.

Testünk tömegének több mint fele vízből áll. Az éltető elemre szervezetünk számos folyamatának zökkenőmentes működéséhez szükség van, éppen ezért viszonylag nagy mennyiségben kell gondoskodnunk napi szintű pótlásáról. A pontos igény meghatározása ugyanakkor nem könnyű feladat, mivel arra meglehetősen sok befolyásoló tényező kihatással van, kezdve például a nemtől és életkortól az évszakon át egészen a fizikai aktivitásig.

Gyermekkorban kevesebb folyadék is elég naponta, mint felnőtteknél
Gyermekkorban kevesebb folyadék is elég naponta, mint felnőtteknél

Virágh Barbara táplálkozási tanácsadó szerint a gyakran emlegetett napi két-két és fél liter folyadék átlagosan véve megállja a helyét felnőttek esetében. Nem mindegy ugyanakkor, hogy miből visszük be ezt a mennyiséget. Mi a baj az alkohollal? Mennyire támaszkodhatunk a magas folyadéktartalmú ételekre? A szakember a legfontosabb tudnivalókat foglalja össze a témáról kaz alábbi videóban.

)
Tiszta levegő (X)

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +25, +33 °C
Minimum: +12, +20 °C

Többször megnövekszik a felhőzet, szórványosan fordul elő zápor, zivatar. Sokfelé megélénkül az északkeleti szél, a maximumhőmérséklet 25, 33 fok között szóródik. Hétfőn nem érkezik front. A fülledtség idején nehézlégzés, rosszullét jelentkezhet, többen fejfájást tapasztalhatnak. Gyakoriak lehetnek a keringési panaszok, az arra hajlamosaknál vérnyomás-ingadozás léphet fel. Az érzett hőmérséklet is ingadozik. A légszennyezettség közepes, alig változik. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások: