Koronavírus: jól vizsgázott a távmunka

Egy friss felmérés szerint a megkérdezett belföldi cégeknél 63 százalék nem tapasztalt visszaesést a távmunkában dolgozók teljesítményében, 22 százalék pedig egyenesen javulást tapasztalt.

Íme 7 tipp, hogyan kerüljük el a hátfájást, ha otthon dolgozunk, a gép előtt ülve - részletek itt.

Bevált a távmunka a belföldi cégeknél, jelentős részük ezért rugalmasabbá teheti a munkavégzés feltételeit - közölte az Ernst & Young Tanácsadó Kft. (EY). Felmérésük szerint a megkérdezett vállalatok 76 százaléka rendelt el távmunkát a koronavírus-járvány miatti, közel három hónapos kijárási korlátozások alatt. Volt, ahol ügyeleti rendet vezettek be, máshol átszervezték a műszakokat, vagy egymást váltották a beosztottak. A tapasztalatok kedvezőek, hiszen 63 százalék semmilyen visszaesést nem látott a munkavállalók teljesítményében, 22 százalék szerint pedig még jobban is dolgoztak.

home office, otthoni munkavégzés, koronavírus-járvány
A megkérdezettek szerint bevált a home office. Fotó: Getty Images

Az otthoni munkavégzés lehetőségét a dolgozók is egyre inkább igénylik az EY szakértője, Fazekas Margit szerint. A szakember ezért arra számít, hogy az átalakításokra nyitott cégeknél jelentős mértékben javulhat az alkalmazottak elégedettsége. Az EY közleménye több mint 50 HR-vezető megkérdezésén alapul. A kedvező tapasztalatok hatására a cégek 29 százaléka hosszú távra tervezi újfajta, rugalmas munkavégzés kialakítását. A visszatérést a vállalatok kétharmada már május végén elkezdte előkészíteni, de a visszajelzések szerint kihívást jelent számukra a megfelelő irodai környezet kialakítása, az egészségügyi és a biztonsági előírások betartása - írták.

Meglepő eredmény: könnyebben fertőződnek meg koronavírussal azok, akik nyáron otthon maradnak - ha kíváncsi a részletekre, kattintson társlapunk, az nlc.hu cikkére.

)
Sebkezelési rutin (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +22, +27 °C
Minimum: +7, +12 °C

Hazánkban csütörtökön délelőtt általában közepesen felhős időre készülhetünk, csapadék nem valószínű. Délután a napsütés mellett fátyol- és gomolyfelhők is lesznek az égen, de ezekből csapadék nem alakul ki. A szél napközben élénk nyugati lesz. Hajnalban 7, 12 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 22, 27 fok között alakul. Késő este 15, 20 fok lesz. Csütörtökön gyenge hidegfront hat a szervezetre. Az érzékenyeknél görcsös fejfájás, valamint izom- és hasi görcsök is jelentkezhetnek, az arra hajlamosak vérnyomás-ingadozást is tapasztalhatnak. Átmenetileg az ízületi problémák is fokozódhatnak. A szél kissé csökkenti a hőérzetet, a szabadban változó komfortérzet lesz jellemző. Az alvásproblémák mérséklődnek. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció közepes, alig változik. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Magas pollenkoncentráció