Ilyen gyakran kell ágyneműt cserélni

Az ágyneműtől a pizsamán át a fogkefénkig vannak olyan személyes tárgyaink, amit nap mint nap kézbe (vagy magunkra) veszünk és használunk. Sokan viszont nincsenek pontosan tisztában azzal, hogy milyen gyakran is kellene cserélni őket ahhoz, hogy ne okozzanak esetleg egészségügyi problémákat.

A mindennapi használatban lévő dolgainkat gyakrabban kell váltogatni, mint azt a legtöbben gondolnák. Összegyűjtöttük azokat a tárgyakat, amelyeket talán mi is ritkábban mosunk vagy cserélünk le, mint kellene.

d
Hetente érdemes áthúzni az ágyat

Alsónemű

Egy felmérés szerint a nők hét, a férfiak pedig huszonöt százaléka nem vált naponta fehérneműt. Pedig az intim régiókban elszaporodó mikrobák, baktériumok sokféle gombát és akár súlyos fertőzést is okozhat, így ajánlott mindennap tisztát felvenni.

Pizsama

Vannak, akik több mint két héten át is ugyanabban a hálóruhában alszanak, ami nem egészséges - az ideális az lenne, ha két éjszaka után lecserélnénk a pizsamát vagy hálóinget. A bőrünk természetes hámlása miatt ugyanis olyan mikroorganizmusok szaporodnak el a ruházatot, amelyek a testünkön bizonyos helyekre kerülve komoly fertőzést okozhatnak.

Törölközők

A törölközőket három használat után kellene cserélni. Hiába jövünk ki tisztán a zuhany alól, az anyagon bőrdarabok maradnak, amelyek meleg és nedves környezetben sokféle baktérium elszaporodását elősegíthetik.

Három használat után ajánlott lecserélni a törülközőt

Három használat után ajánlott lecserélni a törülközőt

Ágynemű

Hetente érdemes áthúzni az ágyat, mindennap alaposan átszellőztetni a hálót, és akár kirázni kicsit a párnákat, takarókat, mert éjszaka a felszínükre hámsejtek, izzadtság és nedvesség kerül.

Ha szeretné felméréné a tudását a gombás fertőzésekről, akkor néhány perc alatt kitöltheti tesztünket.

Fogkefe

Egy átlagos fogkefén 10 millió baktérium él - ezek lehetnek olyanok, amelyek náthát, de olyanok is, amelyek hepatitiszt okozhatnak. 3 havonta cseréljük őket, illetve minden olyan alkalommal, mikor felgyógyulunk egy betegségből.

Forrás: stethnews.com

)
Tiszta levegő (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +30, +36 °C
Minimum: +14, +20 °C

A többórás napsütést időnként gomolyfelhők zavarják, legfelejebb délen lehet elvétve egy-egy zivatar. Mérsékelt szél mellett 31, 36 fokos maximumhőmérsékletekere számíthatunk. Vasárnap sem érkezik front, fokozódik a kánikula. A migrén mellett a keringési panaszok is gyakoriak lehetnek, egyre többen tapasztalhatnak alvászavarokat is. A tűző napon fennáll a napszúrás és a hőguta kockázata. A déli órákat javasolt árnyékos, hűvös heéyen tölteni. Az érzett hőmérséklet még a mért értkeknél is magasabb lesz. A légszennyezettség közepes, kissé növekszik. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Megterhelő hőség (Napi középhőmérséklet 25 fok felett várható)