Dolgok, amelyek lassíthatják az internetet

A szélessávú internet használatának optimalizálásához adott tanácsokat az Ofcom brit hatóság, amely a médiát, a telekommunikációt és a postai szolgáltatásokat felügyeli Nagy-Britanniában. Útmutatásuk mindenkinek nagy segítség lehet, aki a koronavírus okozta helyzet miatt most otthonról dolgozik vagy tanul.

Nem is gondolnánk, mennyi minden befolyásolhatja a vezeték nélküli internet erősségét. Mutatjuk, mire ajánlott figyelni.

otthoni munkavégzés, home office, otthoni tanulás, internet, wifi,
otthoni munkavégzés, home office, otthoni tanulás, internet, wifi,

Mikró, hangszóró, tévé

Lassulhat az internet a koronavírus miatt - a részletekért kattintson ide!

Nem javasolt a mikrohullámú sütő használata videóhívás és HD-minőségű videó lejátszása közben, valamint más fontos online tevékenységek végzése esetén. A mikrók ugyanis lelassíthatják a wifijeleket - közölte a hatóság. Emellett a vezeték nélküli telefonok, a bébimonitorok, a halogénlámpák, a fényerőszabályozók, a sztereó hangszórók, a számítógépek hangszórói, a tévék és a monitorok is befolyásolhatják a wifijeleket, ha túl közel helyezkednek el a routerhez.

Túlterhelt a mobilhálózat

Az Ofcom azt tanácsolja az otthon maradóknak, hogy mobiltelefon helyett inkább vezetékes vagy internetes telefont használjanak napközben, mert ezek megbízhatóbb kapcsolatot kínálnak, mint a közösségi élet korlátozása miatt túlterhelt mobilhálózatok.

Nagy-Britanniában például sok háztartásban aktiválták újra a rég elfeledett vezetékes telefont. Az emberek ugyanis rájöttek, milyen nagy értéke van a szóbeli kapcsolattartásnak a világjárvány idején.

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +23, +28 °C
Minimum: +8, +13 °C

Délelőtt sok napsütés várható, csapadék nem lesz. Délután napos, kora nyárias időre készülhetünk, a megjelenő gomolyfelhőkből csapadék nem alakul ki. A szél napközben élénk déli lesz. Hajnalban 8, 13 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 23, 28 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások: