Díszpolgárrá avatták Karsai Dánielt

„Testi és lelki szenvedése mellett képes megőrizni humorát és szakmai elkötelezettségét, hogy másokon segítsen” – indokolta döntését Karsai Dániel egykori iskolája.

Alma matere, a Berzsenyi Dániel Gimnázium díszpolgárává avatta az ALS-sel küzdő Karsai Dánielt. Ő az intézmény első díszpolgára – tudta meg az Eduline.

Megmutatja, milyen a teljes kiszolgáltatottság

"Testi leépülését mindenki láthatja, követheti a médiában, közösségi portálokon bárki betekinthet Dani mindennapjaiba: a nyilvánossággal az a célja, hogy kendőzetlenül megmutassa, kézzelfoghatóvá tegye, mit jelent a méltóság elvesztése, a teljes kiszolgáltatottság. Testi és lelki szenvedése mellett képes megőrizni humorát és szakmai elkötelezettségét, hogy másokon segítsen. Helytállása, lelki ereje mindannyiunkat elgondolkodtat és bátorít. Alma matere, a Berzsenyi Dániel Gimnázium büszkén avatja díszpolgárává egykori diákját, Karsai Dánielt" – írja honlapján az intézmény.

Karsainál másfél éve diagnosztizálták az ALS nevű gyógyíthatatlan betegséget. Fizikai állapota rohamosan romlik, de az életvégi döntésért továbbra is küzd. Tavaly novemberben a strasbourgi Emberi Jogi Bíróságon arról beszélt, hogy a legfrissebb felmérések szerint a magyar közvélemény 70 százaléka egyetért az életvégi döntés jogával. Ennek ellenére a Nemzeti Választási Bizottság elutasította az alkotmányjogász testvérének népszavazási kérelmét az aktív eutanáziáról. 

Karsai Dániel akkor sem választaná most az eutanáziát, ha megtehetné – erről néhány nappal ezelőtt számoltunk be

A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Instagramon, Viberen vagy YouTube-on!

Olvassa el aktuális cikkeinket!

Orvosmeteorológia
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +27 °C
Minimum: +19 °C

Gomolyfelhő-képződés mellett általában sok napsütésre számíthatunk, egyre inkább az ország középső harmadán előforduló záporokkal, zivatarokkal, amelyeket elsősorban felhőszakadás kísérhet. Az északi, északkeleti szél a Nyugat-Dunántúlon és északkeleten megerősödik, zivatar környékén viharos széllökés is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 26, 31 fok között valószínű. A hidegfrontra érzékenyek készülhetnek több fejfájás-csillapítóval.

Hogy érzed magad?

Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!


Hogy érzed most magad fizikailag?

Hogy érzed magad?

Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!


Milyen most a lelkiállapotod?

Hogy érzed magad?

Legjobban:
Legrosszabbul:
Kezdjük újra